banner
Muhaberat ve Muhaverat - MektuplaÅŸmalar

Muhaberat ve Muhaverat - MektuplaÅŸmalar

Muallim Naci, Sakız'da görevli iken Tercüman-ı Hakikat'e yazılar gönderir; Ahmed Midhat Efendi de bunları gazetesinde yayımlar. Naci'nin tayiniyle kesilen yazışmaları, Ahmed Midhat Efendi'nin birkaç girişiminden sonra tekrar başlar ve aralarında oniki mektup gidip gelir.
Muallim Naci'nin Sakız'dan gelip de Tercümân-ı Hakikat'ın yazı işlerini üstlendiği zamana kadar geçen süre içerisinde teati edilen mektuplar önce, Tercümân-ı Hakîkat'te yayımlanır. Bazı dostlarının isteği üzerine daha sonra da kitap halinde basılır.
Mektuplar; Muallim Naci'nin Varna'daki yaşantısı, Yenişehir-Fener'de cinayet mahkemesi katipliği, Naci mahlasını alışı, kişiliği, hayatının bir devresinde alkolün pençesine düşmesi, inzivayı sevmesi, kişisel alışkanlıkları, hattatlığı, gazetecilik ve gazetecilerle ilgili düşünceleri ile Ahmed Midhat Efendi'nin ailevi yaşantısı, nesri nazma tercih edişi, şiirle ilgili düşünceleri ve her iki tarafın birbirine bakışına ilişkin ilginç anekdotlar içermektedir.

Liste Fiyatı: 80,00
Derleyici: Ömer Hakan Özalp
Yayın Tarihi: 05.09.2011
ISBN: 9789758911950
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 112
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 47 adet satın alınmıştır.


Ä°lgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin ÃœyeliÄŸi Hemen BaÅŸlat
Platine Özel Fiyat: 46,00
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/muhaberat-ve-muhaverat-mektuplasmalar/260244.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:17385/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner