banner
Notlar/ Kitap Notları

Notlar/ Kitap Notları

Türkiye'nin seçkin yazarı Kemal Tahir'in geride bıraktığı notlar arasında, Kitap Notları ayrı bir yer alıyor.
Kitap yalnız içinde yaşanan çağın insanları arasında değil, kuşaklar arasında da tarih boyunca süregelen iletişimin en kalıcı araçlarından biridir. Tarihin, yazının bulunuşuyla birlikte başlatılması bile bu açıdan çok anlamlıdır. Yazılı ilişkiler, ilk kez, insanoğlu arasında o ana kadar varolan yüz yüze ilişkileri aşıyor ve çağlar üstü yepyeni bir uygarlık aşamasının kapılarını aralıyordu. Yazıyı ve kitabı ortaya çıkaran Doğu toplumları böylece dünya uygarlığında çok kendine özgür bir yer de elde ediyorlardı.
Kemal Tahir, kitap okumayı başlı başına bir düşünme ve sorgulama yöntemine dönüştürmüştü. Seçkin yazar, salt kitapları okumakla kalmaz; üstünde yeniden düşünme, sorular sorma ya da tartışma gereksinimini duyduğu metinlerden alıntılar yarar; onlarla ilgili notlar da tutardı. Binlerce yapıt üstünde süregelen bu gezinin sonucu, 1950'lerden, Kemal Tahir'in dünyamızdan ayrıldığı 1973 yılına kadar uzanan bir dönemi kapsayan Kitap Notları oldu.
Kemal Tahir'in Kitap Notları, alıntılarla yeniden gün ışığına çıkmasını sağladığı düşünce ve görüşler ya da sorgulanmasını istediği gerçeklikler kadar, insanoğlunun, "kitap okuma sorumluluğu" açısından da eşsiz bir belge niteliğini taşıyor.

Liste Fiyatı: 19,00
Yayın Tarihi: 01.10.1993
ISBN:
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 220
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 42 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/notlar-kitap-notlari/1614.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:110380/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner