banner
Ölümsüz Hemingway

Ölümsüz Hemingway

Ernest Hemingway, birçoklarına göre hayatını dolu dolu yaşadı, ama o hayat nelerle doluydu? Usta yazarın eserlerinin arkasında bu “dolu” hayat mı yatıyordu yoksa önemli olan, hayatındaki boşluklar mıydı?
Ölümsüz Hemingway, kendi dertleriyle dünyanın dertleri arasında kalmış bir yazarın, bir macera romanını aratmayacak yaşam öyküsüne sahne oluyor. Hayatı boyunca ölümle iç içe olan Hemingway’in, gazetecilik ile roman ve öykü yazarlığı arasında gidip gelen edebi geçmişi, bizi gündelik gerçeklik ve kurgusal gerçeklik arasındaki ilişkinin tuhaflığını yeniden düşünmeye davet ediyor.

Sadece Hemingway’in hayatından kesitler sunmayan, yirminci yüzyılın toplumsal ve siyasi portresini de resmeden bu kitap, günümüzde Hemingway’i okumanın nasıl bir anlamı olabileceğini sorgularken, “ölümsüz yazar” mitini de kurcalıyor.

Hemingway, küçüklüğünden beri ava çıkan, cephelere gidip çarpışmalara tanıklık eden, sayısız hastalık ve kaza atlatan, yaralanmayı adeta sanata dönüştüren biriydi. Ölüm ve kalım, yaşamak ve yazmak arasındaki mesafeydi onun meselesi. Anlaşılan o ki Hemingway’i sadece kendisi öldürebilirdi…

“PEN Yaşamboyu Başarı Ödülü” sahibi Clancy Sigal’ın kaleme aldığı bu eser, Bram Stoker’ın Kayıp Günlüğü’yle başladığımız ve Jack Kerouac ile Allen Ginsberg’ün Mektuplar’ıyla devam ettiğimiz Kalem & Yaşam dizimizin üçüncü kitabı.
 

Liste Fiyatı: 146,00
Çevirmen: Murat Karlıdağ
Yayın Tarihi: 12.06.2015
ISBN: 9786053754633
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 97 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
109,50

Genellikle 4-6 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 60

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 100,74
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/olumsuz-hemingway/369641.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1032007/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner