banner
Osmanlı İmparatorluğu'nda Nüfuz Mücadelesi & Anadolu ve Bağdat Demiryolları

Osmanlı İmparatorluğu'nda Nüfuz Mücadelesi Anadolu ve Bağdat Demiryolları

Hikâyesiyle, belgeseliyle, müziğiyle Osmanlı demiryollarının tarihi

Osmanlı ülkesinde demiryollarının inşası, devletin yabancı şirketlere verdiği imtiyazlarla yapılmıştı. İstanbul’dan Bağdat’a uzanan hatların inşası sadece Osmanlı idarecilerinin değil, Ortadoğu’ya ve Hint Okyanusu’na ulaşmak için farklı yollar arayan Avrupalı büyük güçlerin de ilgi odağındaydı. Anadolu ve Bağdat demiryollarının inşası, bir tren hattı yapımının ötesine geçerek bir diplomasi ve nüfuz mücadelesine dönüşmüştü. Osmanlı Devleti’nin karşısında İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya, ABD ve Belçika Ortadoğu’da bu demiryolları üzerinden kendi nüfuz alanlarını pekiştirmek için uzun süren büyük bir siyasi, ekonomik ve diplomatik oyuna girişmişti.

Döneme ait 300’ü aşkın fotoğraf, resim, harita ve karikatürle zenginleştirilen kitap, altı ayrı ülkenin arşivinden derlenen belgelerle demiryolları üzerinden yürüyen bu mücadelenin meraklı öyküsünü bütün ayrıntısıyla anlatıyor. Kitabın eşliğinde 2000 yılında TRT’de yayımlanmış ve metinlerini yine yazarın kaleme aldığı iki DVD’lik 10 bölümlük Demiryolları Belgeseli ile, aynı zamanda bir müzisyen olan yazarın Işığın Yansıması grubuyla hazırladığı Demiryolu Türküleri CD’si de okuyucuya sunuluyor.

Liste Fiyatı: 111,11
Yayın Tarihi: 05.02.2013
ISBN: 9786053607618
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 542
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
Boyut: 20 x 28 cm
Diğer Özellik: 2 belgesel Dvd'si ve 1 müzik CD'siyle

Bu üründen 93 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 79,22
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/osmanli-imparatorlugunda-nufuz-mucadelesi-anadolu-ve-bagdat-demiryollari/292143.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:234171/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner