banner
Osmanlıların Arasında & Birinci Dünya Savaşı Türkiyesi'nden Günlükler

Osmanlıların Arasında Birinci Dünya Savaşı Türkiyesi'nden Günlükler

Osmanlıların Arasında Birinci Dünya Savaşı’nı Osmanlı İmparatorluğu topraklarında yaşamış İngiliz bir anne oğulun, Marie Lyster ile Henry Newbolt Lyster’ın günlüklerinden oluşuyor. Babaannesinin ve babasının günlüklerini yayıma hazırlayan Ian Lyster açıklayıcı notlarla metinlere katkıda bulunmuş.

Yaşlı annesiyle İstanbul’dan ayrılamadığı için eşi ve çocuklarından ayrı kalan Marie Lyster, savaş yıllarının İstanbul’unda geçinebilmek için büyük bir uğraş verir. Sürekli artan fiyatlar, karaborsaya düşen mallar eline geçen kısıtlı paranın çabucak bitmesine yol açar. Marie Lyster para getirecek yeni yollar arayışında çoğu zaman başarılı olur. Bir yandan da ailesinden haber alma çabasını sürdürür, savaşın gidişatını merakla takip ederek ailesine kavuşacağı günü iple çeker.

Diğer tarafta Osmanlı Bankası çalışanı Henry Newbolt Lyster gönüllü birliklerde başlayan askeri kariyerinde önce Çanakkale’ye gelir. İtilaf Devletleri’ne ait kuvvetlerin Selanik bölgesine çekilişine tanıklık eder, Yunan komitacılarla işbirliği yapar. Ardından Doğu Trakya askeri valisi olarak Edirne’de görevlendirilir. İzmit çevresindeki İngiliz kuvvetlerine katılarak Milli Mücadele yıllarında istihbarat subaylığı yapar ve Yunanlarla Ankara hükümetinin çarpışmaları ile Yunanların Anadolu’dan çekilmelerine tanık olur.

Osmanlıların Arasında iki farklı neslin, birbirinden farklı savaş tecrübelerini aktaran değerli bir kaynak.

Liste Fiyatı: 14,81
Çevirmen: Kutlu Akalın
Yayın Tarihi: 18.09.2013
ISBN: 9786050916676
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 182
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 23 cm

Bu üründen 83 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/osmanlilarin-arasinda-birinci-dunya-savasi-turkiyesinden-gunlukler/317074.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:82375/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner