banner
Öteki Olarak Ölmek

Öteki Olarak Ölmek

Türkiye’de öteki olarak yaşayanlar, öteki olarak yaşarken hangi sorunlarla karşı karşıyalarsa, öldüklerinde de neredeyse aynı, hatta daha ağırlaşmış bir biçimde, aynı sorunlarla baş etmek zorunda kalmaktadırlar. Hayattayken, içinde bulundukları sorunlarla baş edebilmek için çeşitli yöntemler geliştirme olanağına, en azından teorik olarak sahip olan ötekiler, ölümleri halinde ne yazık ki bu teorik olanağı da yitirmekte ve ölü bedenleri, çoğunluğun, devletin, kamu gücünün ya da aile gibi çeşitli toplumsal kurumların kendi zihniyetlerine uygun pratiklerince ele geçirilmekte ya da bunlara terk edilmektedir.
Ölü-bedenlerin çırılçıplak teşhiri, intikam almak ve korku vermek amacıyla yerde sürüklenmesi, uzuvlarının koleksiyon malzemesi yapılması, cinsel ve bedensel bütünlüklerine ölüm halinde müdahale edilerek sözüm ona normalleştirilerek definleri, ölü-bedenin dinselliğine uygun defin törenlerinin engellenmesi, kamu gücünün çoğunlukçu dinsellik, cinsellik ve etniklik referanslarıyla belirli defin biçimlerini dayatması bu bağlamdaki kimi genel örneklerdir.
Ötekilerin, cinsel, etnik ya da dinsel olarak ötekilik deneyimlerine sahip kesimlerin ölüm karşısında karşı karşıya kaldıkları deneyimlerini konu alan bu kitap, okurunu bu deneyimlerin kavranabileceği bir dilin olanaklılıklarını yoklamaya ve ortak olmaya çağırıyor.
Katkıda bulunanlar: Abdurrahman Aydın, Achille Mbembe, Ayhan Yalçınkaya, Barış Annesi, Evren Balta, Ganimet, Gökçen Alpkaya, Hişyar Özsoy, Mustafa Arıkan, Teodora Hacudi, Zeliha Etöz.

Liste Fiyatı: 180,00
Derleyici: Evrim C. İflazoğlu
Derleyici: A. Aslı Demir
Yayın Tarihi: 01.07.2016
ISBN: 9786054878666
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 272
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 14 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 128,47
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/oteki-olarak-olmek/398690.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1204197/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner