banner
Paşa'nın Adamları & Kavalalı Mehmed Ali Paşa, Ordu ve Modern Mısır

Paşa'nın Adamları Kavalalı Mehmed Ali Paşa, Ordu ve Modern Mısır

Geleneksel tarih okumalarında Mısır’ın kaderini belirleyen, modern Mısır’ın kurucusu olarak addedilen Kavalalı Mehmed Ali Paşa’yı ve onun Mısır’ını arşiv belgelerine dayanarak anlatan kitap; Paşa’nın Mısır’ı geliştirme çabalarını orduya ve askerlerin günlük deneyimlerine odaklanarak anlatıyor.
Osmanlı hükümetinin 19. yüzyılın başında Napolyon’a karşı savaşmak için Mısır’a gönderdiği orduda görev alan Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın kurduğu askeri ve idari örgütlenmenin yanı sıra Osmanlı İmparatorluğu’nun dağınık ve güçsüz durumlarını kendi lehine çevirmesi, tarım ve sanayinin gelişmesine ön ayak olması ve hatta şeker fabrikasının Mısır tarihine 1830’da girmesini sağlaması onun diğer özelliklerinden. Mısır’daki modernleşme ve reform hareketinin ayrıntılı bir resmini çizen kitap, konunun ilgililerine başucu kitabı olacak nitelikte.

Liste Fiyatı: 27,78
Çevirmen: Deniz Zarakolu
Yayın Tarihi: 18.02.2010
Orijinal Adı: All The Pashas Men Mehmed Ali His Army And The Making Of Modern Egypt
ISBN: 9786053991182
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 335
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 23 cm

Bu üründen 148 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/pasanin-adamlari-kavalali-mehmed-ali-pasa-ordu-ve-modern-misir/144226.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:32930/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner