banner
Piri Reis Haritası'nın Şifresi

Piri Reis Haritası'nın Şifresi

Piri Reis Haritası üzerine yapılan yedi senelik çalışmaların ürünü olan bu kitapta, tüm dünyanın bildiği bir haritadan yola çıkılarak bilim çevrelerini bile şaşkınlığa düşüren gerçeklere ulaşılıyor. Metin Soylu'nun yıllar önce bir hobi olarak başlayan Piri Reis Haritası incelemeleri, Türkiye'de Milli Eğitim ve Dışişleri Bakanlığı'nın, oradan da Amerikan Ulusal Havacılık Dairesi NASA'ya kadar ulaşan bir serüvene dönüşüyor. Bu serüvende esas olaylar parçalanmış haritanın Metin Soylu tarafından ilk defa tamamlanmasıyla başlamış, ortaya çıkan sonuçlar yazarı dahi şaşkına çevirmiştir.
Bu kitap tarihi eserlerin gizlediği şifreleri çözmeye meraklı ve dünyaya alışılmışın dışında bir gözle bakmayı göze alabilecek okuyucular için ilgi çekici veriler sunuyor. Türk denizcilik tarihinin en önemli isimlerinden ve Kitab-ı Bahriye adlı eserin de yazarı olan Piri Reis en fazla bu kitaba konu olan haritasıyla tanınmıştır. 1513 yılında çizilen bu harita, NASA'nın günümüz teknolojisiyle bile ancak uzaydan görüntüleyebildiği coğrafi detayları içermektedir. Fakat Soylu'nun ulaştığı bilgiler, haritanın yukarıda bahsedilenden çok daha fazla bilgiyi barındırdığını gösteriyor. Öyle ki, eser dünyanın şekli konusundaki bugüne kadar bizlere öğretilen bilgileri sarsacak nitelikte. Asıl sarsıcı olan ise haritanın şifresinin kırılmasıyla elde edilen bulgularda gizli..

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 9,26
Yayın Tarihi: 31.12.2010
ISBN: 9789756237564
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 195
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 412 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/piri-reis-haritasinin-sifresi/71645.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:145319/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner