banner
Rind ile Zahid

Rind ile Zahid

Bu kitap medeniyetimizin içli ve samimi sesi Fuzûlî'nin kaleme aldığı Rind ile Zâhid, insanoğlunun en kadim ve asli yönelişlerinden biri olan hakikate ve anlamlar dünyasının sırlarına yapılan bir keşif yolculuğu. Basmakalıp düşüncelerin ve görünüşlerin ötesindeki anlamlar evreni, şekilden manaya doğru yapılan seferler, zihnin bitmek tükenmek bilmeyen sorularına karşılık, gönlün kanmayan susuzluğu Zâhid isimli baba ile, Rind isimli oğlunun diyaloglarında dile geliyor. Korku çukurundan çıkıp ümit vadisine yapılan yolculuklar, doğru kılığına girmiş yanlış, ceza elbisesini giymiş masumiyet bu sorgulamalara eşlik ederek varoluşun yüzeyinden derinliklerine doğru hikmetin arandığı bir manevi ve fikri oluşuma dönüşüyor. Eserde hakikat ile yanılsama, görünüş ile gerçek, şekil ile öz, gösteriş ile samimiyet sürekli çatışırlar. Sonunda denizin dibindeki taş ile inci tanesi bir ve aynı olacaktır. Kuru bilgiye itiraz eden Rind'in arayışları, hem kendisini hem de hakikat algısı şekil üzerine kurulu Zâhid'i değiştirecektir.
Samimiyet, coşkunluk, sadelik, duyarlılık ve ifade kudretinin bir araya geldiği bu eser, ömrünü kültürümüze adamış Prof. Dr. Hüseyin Ayan'ın çevirisiyle yeniden vücut buluyor.

Liste Fiyatı: 120,00
Çevirmen: Hüseyin Ayan
Yayın Tarihi: 30.03.2018
ISBN: 9786052071427
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 93
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 884 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/rind-ile-zahid/280125.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:7149915/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner