banner
Satılık Hastalıklar

Satılık Hastalıklar

 
ESER ADI:Satılık Hastalıklar
YAZAR ADI:Ray Moynihan - Alan Cassels
YAYINEVİ:Hayykitap 17
ORJİNAL DİL:İngilizce
DİZİ ADI:Acil Serisi 3
TÜRÜ:SAĞLIK / Koruyucu Tıp / Modern Tıp Eleştirisi
ÇEVİRİ:Gökçesu Tamer, Evren Yıldırım
BASKI ADEDİ:3.000 Adet
TAVSIYE EDİLEN SATIŞ FIYAT :32 TL
KDV:0%
CİLT BİLGİSİ:300 gr
KAĞIT BİLGİSİ:70 gr
BASIM TARİHİ:Temmuz 2020
BASIM BİLGİSİ:Baskı Tekrarı (6. Baskı)
SAYFA SAYISI:240
KİTAP BOYUTLARI:15,5 x 23 cm
ISBN NO:975-9059-16-9
BARKOD NO:9789759059163
ÇIKIŞ TARİHİ:17.07.2020 - Cuma
KİTAP TANITIM YAZISI:
Aslında hasta değiliz! Ama ilaç devleri pazarlama illüzyonuyla hepimizi “hasta etmek”, her sağlıklı insana ilaç satmak istiyor.
 
Evet kitabı ilk kez elinize aldığınızda bu “şok edici” cümlelerle karşılaşıyorsunuz. Ve uydurma hastalıkların profesyonellerce yaratılıp bu hayalin nasıl topluma pazarlandığını okumaya başlıyorsunuz. Bu hastalıkların tedavisi için yan etkileri bol kimyasalların insanlara nasıl milyar dolarlar karşılığı içirildiğini çok açık bir şekilde görüyorsunuz.
 
Satılık Hastalıklar, sağlık alanında uzmanlaşmış dünyaca ünlü Avustralyalı bir gazeteci ile ilaç politikaları üzerinde uzmanlaşmış Kanadalı bir araştırmacının titiz çalışmalarının ürünü. İkili, büyük ilaç firmalarının “mallarını” sağlıklı insanlara da satabilmek için uyguladığı manipülasyon taktiklerini, pazarlama yalanlarını derlemiş! Tamamı belgeli ve kaynak göstererek…
 
Satılık Hastalıklar özellikle 10 “hastalık” üzerinde yoğunlaşıyor.
Yüksek tansiyon
Depresyon
Yüksek Kolesterol
Kadınlarda Cinsel İşlev Bozukluğu
Menopoz
Sosyal Anksiyete
Dikkat Eksikliği Sendromu
Osteoporoz
İrritabl Bağırsak Sendromu
Regl Öncesi Disforik Bozukluk
 
Dolayısıyla kitabı, kendisine yukarıdaki hastalıklardan biri yönünde teşhis koyulmuş herkes okumalı. Okumalı ve sormalı kendine: “Acaba ben de ilaç firmalarının tuzağına düşenlerden biri miyim?”
 
Sorunun yanıtının “evet” olma olasılığı yüksek çünkü kitaba göre 500 milyar dolarlık cirosu ile ilaç sektörü “malını” pazarlamak için her yolu deneyebiliyor. 100 binlerce kişilik ilaç tanıtım elamanı ordusu, yine binlerce kişiden oluşan “reklâm-PR” ordusuyla işbirliği yaparak herkesi şuna inandırmaya çalışıyor: “Aslında hastasınız”…
 
Dünyayı ilaç bataklığına çevirmek isteyen profesyonel hastalık satıcıları insanları zayıf noktalarından vurmaya çalışıyor, korkuyu pazarlıyor. Günlük hayatın sıradan iniş çıkışlarını mı yaşıyorsunuz? Yafta hazır; psikiyatrik hastalığınız var.
 
Ya da çocuğunuzda ergenlik çağının basit gerilimleri mi var? İlaç şirketlerine göre bu da tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Üstelik insanı intihara bile sürükleyecek yan etkilere sahip ilaçları ömür boyu kullanarak…
 
Kolesterol tuzaklarına ne demeli? Kolesterolün bizim için olmazsa olmaz bir madde olduğunu unutturup, yabancı düşman bir maddeymiş gibi gösteriyorlar. Kolesteroldeki hafif yükselmenin bile kalp krizi riskini oluşturan en önemli etken olduğunu pazarlayarak insanların üçte birine avuç dolusu ilaç içiriyorlar. Tabii bunu yaparken sigara, beslenme ve yaşam düzeni gibi en önemli etkenleri kulak arkası yapıyorlar.
 
Bu acımasız endüstriye göre menopoz da bir hastalık, tabii ki sürekli ilaç kullanılmasını gerektiriyor!
 
Liste uzayıp gidiyor. Satılık Hastalıklar kitabında ilaç endüstrisinin üzerinde incelikle çalıştığı bu ve benzeri hastalık tuzaklarının tamamını bulacaksınız.  Hastalık uydurup köşeyi dönenleri yakından tanıyacaksınız. Sinirleriniz bozulacak, “bu kadar da olmaz” diyeceksiniz. “Sağlıklı insanlar üzerinde bu kadar da oyun oynanmaz” diyeceksiniz.

Liste Fiyatı: 200,00
Çevirmen: Gökçesu Tamer
Çevirmen: Evren Yıldırım
Yayın Tarihi: 10.07.2020
ISBN: 9789759059163
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 240
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15.5 x 23 cm

Bu üründen 1.536 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
120,00

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 40

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 114,00
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/satilik-hastaliklar/85787.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11251270/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner