banner
Sesim Seninle Her Yerde

Sesim Seninle Her Yerde

Milton H.Erickson çağımızın en etkili hipnoterapisti olarak kabul edilmektedir. Terapisinin bir kısmını telkin hikâyelerinin kullanımı oluşturmaktadır. Şok, sürpriz ve konfüzyon yollarıyla "bol miktarda soru, kelime oyunu ve şakayla" insanların içinde bulundukları durumu başka bir bakış açısıyla görmelerine yardım etmiştir. Erickson’un öğrencisi Sidney Rosen, yüzden fazla hikâyeyi bir araya getirerek bu değerli kitabı hazırlamış. Hikâyeler kelimesi kelimesine aynen sunulmuş ve Dr.Rosen’in yorumları ilave edilmiş. Motive Edici Hikâyeler, Yeniden Çerçeveye Alma ve Masum Gözler gibi başlıklar altında gruplandırılmışlar. Türkiyeli okuyucuya bu kitabı sunarken, bir tür "kıssadan hisse" hikâyeleri olarak da kabul edebileceğimiz Erickson’un hikâyelerinin günlük yaşamlarında bile onlara yardımcı olabileceğini düşündük. Elbette işin uzmanları için bu kitap bulunmaz bir nimet gibi...

"Erickson’un telkin hikâyelerinin mükemmel bir derlemesi.. Hikâyeler eğlendirici, fakat "daha da fazlası" her okuyucu onları oldukça kişisel ve alışılmadık bir şekilde eğitici bulabilir."
Jay Haley, Aile Terapisi Kurumu Başkanı, Washington, D.C.

Bir psikoloji kitabı olarak oldukça okunaklı bir kitap. Hikâyeler dolaylı telkinde bulunuyor, alışkanlıklardan kaynaklanan sınırlamaların ötesine nasıl geçileceğini, olumsuzdan olumluya doğru tecrübelerin nasıl yeniden çerçeveye alınacağını ve değerlerin nasıl keşfedileceğini gösteriyor. Sonuç, kişisel psikolojik bir içe bakış sağlayan eğlenceli bir okumanın olağanüstü bir kombinasyonu.
Los Angeles Times

"Bu kitapta klinik tedavi uzmanlarının ikna konusunda öğreneceği ve kendi uygulamalarında kullanabileceği çok şey var. Rosen’in kitabı Erickson’un muhteşem vizyonunu paylaşmamıza yardım ediyor."
American Journal of Psychoanalysis

"Milton Erickson, insan ruhunu anlamada ve iyileştirmede kullandığı hikâye anlatma yaklaşımında etkili bir sadelik dehasıydı."
Ernest L. Rossi, Ph.D.,C.J.Jung Institute of Los Angeles

Liste Fiyatı: 18,52
Derleyici: Sidney Rosen
Yayın Tarihi: 03.11.2008
ISBN: 9789944986403
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 288
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 278 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sesim-seninle-her-yerde/85863.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:130586/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner