banner
Şiilerin Gözüyle Sünniler & İlk Dönem Şii Kaynaklarında Sünni Algısı

Şiilerin Gözüyle Sünniler İlk Dönem Şii Kaynaklarında Sünni Algısı

Bu çalışmanın çıkış noktası ilk dönem Şii-İmâmiyye kaynaklarında bugün Sünni diye nitelendirilen grubun nasıl algılandığını, bu algılan besleyen süreçlerin neler olduğunu, bu algıların insanların davranışlarında ne derece rol aldıklarını, bu kabullerin veya zihniyet yapısının grupdaşlık ortak paydasında bulunan sonraki Şiilere nasıl geçti-ğini tespit edebilmek; aynı temel sabitelere bağlı oldukları halde birbirlerinden farklı dünyaları inşa eden zihniyet yapılarının tarihi arka planlarına ışık tutmaktır.
 
Yapmaya çalıştığımız şey, mezhepler arasındaki algıların oluşum süreçlerini tespit etmek için bir metin olarak karşımızda duran "geçmiş"e sorular sormak ve bu soruların geçmişin yorumu olarak gördüğümüz "günümüzü" nasıl şekillendirdiğini tespit edebilmektir. Bir anlamda tarihte inşa edilen belleğin, günümüz mezhebi kimliklerini nasıl etkilediklerini, varlıklarını temellendirirken geçmişteki kabulleri nasıl simgeler haline dönüştürdüklerini görmeye ve göstermeye çalışmaktır. 
 
Çalışmanın temel gayesi, Şiilerin Sünnilere bakışı ile ilgili kısmi tespitlerde bulunmaktır. Bunun için Sünnilere dönük algı, Şiilerin beslendiği ilk dönem kaynaklardan hareketle ortaya konulmuştur. Böylece mezheplerin birbirlerine dönük algılama biçimlerinin çok sayıda değişken tarafından şekillendirildiği gösterilmek suretiyle, algılama biçimlerini değerlendirirken, bu durumların dikkate alınması konusunda farkındalığın oluşmasına katkı sağlamak amaçlanmıştır.

Liste Fiyatı: 200,00
Yayın Tarihi: 01.12.2016
ISBN: 9786056666568
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 309
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 195 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/siilerin-gozuyle-sunniler-ilk-donem-sii-kaynaklarinda-sunni-algisi/417584.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:3217072/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner