banner
Stratejik İstihbarat

Stratejik İstihbarat

CIA tarafından "Stratejik İstihbaratın Babası" olarak anılan Sherman Kent, 1940'ların sonunda kurumun araştırma kültürünün oluşmasını sağlamıştır. Kent'in hayali, istihbari analizin bir bilim dalı haline getirilmesi olmuştur. Bu kitabında da:

"Bizler nesiller boyunca gerçeği elde etmek için olmasa da ona yaklaşabilmek için yapılan araştırmaların sistematik bir metot takip etmesi gerektiği hususunda ısrarcı olduk. Stratejik İstihbaratın büyük ölçüde konusunu oluşturan Sosyal Bilimler bu metoda sahiptir" demektedir.

Onun analiz kalitesine yaptığı en büyük katkı günümüzde olduğu kadar o dönemde de toplayıcılar ve operatörlerin hakim olduğu istihbarat dünyasında analizcileri, düşünen, mantık ve bilimsel metodu birleştirip uygulayan kişiler olarak tanımlayıp daha özel bir statüye kavuşturmuş olmasıdır.

Liste Fiyatı: 0,00
Çevirmen: Nazlım Arıca
Çevirmen: B. Yasemin Özbek
Yayın Tarihi: 27.05.2003
ISBN: 9789756769812
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 212
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 21 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/stratejik-istihbarat/53186.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:50593/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner