banner
Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Osmanlı'da Köy Hayatı

Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Osmanlı'da Köy Hayatı

Elinizdeki kitap.Tanzimat sonrası bir Osmanlı köyündeki hayatı anlatmakta ve geçmişle günümüz arasında bağlantı kurmaktadır. Hayatınızın önemli bir parçası haline gelen köy yaşamı geçmişten günümüze canlı bir varlık gibi sürekli gelişim içerisinde olmuştur. Ama her zamanda şehirde yaşayanların küçük gördüğü “taşralı” teriminin etkisi altında yaşamaktan kurtulmamıştır. Mekan olarak küçük olan duygusal anlamda büyük bir dünyadır köy. Bütün insanların özlemle andığı ve yaşaman için istekli olduğu bir yaşam mekanıdır. Kendi kendisine üreten ,kendine yeten ve artı ürünü satarak geçimini sağlayan , iş bölümü ve her şeyin emek karşılığı elde edildiği , kimi zaman askere çağırıldığı ve kimi zamanda vergi toplandığı, yoğun duyguları iç içe yaşandığı ayrı bir dünyadır.
Köy bir milletin çocukluğudur. Onu özlemle anar. Toplum hafızasına geri dönmek istediğinde köyüne döner. Orada hem bolluk vardır, hem de yokluk vardır. Hem barış vardır hem de savaş vardır. Arşiv belgelerinin ışığı altında , Tanzimat sonrası getirilen yeni düzenlemelerin köye yansıması, üretim araçlarının niteliği, sosyal ve ekonomik yaşam ve bir bütün anlamda köy kültürü, bu kitapla toplumsal hafızaya işlenmektedir.

Liste Fiyatı: 260,00
Yayın Tarihi: 26.05.2016
ISBN: 9786053422839
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 447
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 23.5 cm

Bu üründen 25 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
169,00

Genellikle 5-7 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 144

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 152,10
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tanzimattan-cumhuriyete-osmanlida-koy-hayati/396637.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1191544/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner