banner
Tarih Öncesi İnsanları

Tarih Öncesi İnsanları

Tarihöncesi İnsan adlı kitap ilk kez Chicago Field Museum'un çağrısı üzerine 1948'de yazıldı. Müzenin isteği, kitabın basit. Anlaşılabilir bir düzeyde tutulmasıydı. Bu isteği tam olarak yerine getirebilmek için elimden geleni yaptım, 1948 ile 1975 arasındaki yıllarda ilk baskıyı izleyen 7 baskıda da bu tutumumu sürdürdüm. Bu dönemde Türkiye'de başladığımız son derecede ilginiç kazı ve arazi çalışmalarına kendimi fazlasıyla kaptırdım ve daha kapsamlı yazmaya vakit bulamadım. Bunun ötesinde, insanlığın tarihöncesi çağları ile ilgili elde edilmeye başlanan bilgiler de giderek daha karmaşık hale gelmekteydi.
Amacımız, tarıma alınmaya ve ehlileştirilmeye elverişli bitki ve hayvan türlerinin, henüz yabanıl olan atalarının, doğadaki doğal yaşam ortamlarında nelerin olup bittiğini ortaya çıkarmaktı. Halet Çambel ilk kez 1950 yılında, Avrupa'daki bir tarihöncesi kongresinde tanıştık ve kanlarımız hemen kaynaştı. Birlikte çalışmayı istedik.
Bu kitaba gelince, onun Türkiye'deki meslekdaşlarımız ve öğrenciler yararına Türkçe yayınlanmasını uzun yıllar istemekteydik. Chicago Üniversitesi'nde bizimle çok verimli yıllar geçiren Prof. Dr. Güven Arsebük Tarihöncesi İnsan'ın son şeklinin Türkiye'de yayınlanbilmesi için gereğini sağladı. Yayın hazırlığının tüm zorluklarını Arkeoloji ve Sanat Yayınları üstlendi. İşte kitap! Bundan dolayı çok mutluyuz.
(Önsöz'den)

Liste Fiyatı: 125,00
Çevirmen: Bilgi Altınok
Yayın Tarihi: 01.01.1995
ISBN: 9789757538325
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 278
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 76 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tarih-oncesi-insanlari/26786.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:295156/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner