banner
Taşkent Defteri

Taşkent Defteri

Bir varmış bir yokmuş, bir zamanlar Sovyetler Birliği adında bir devlet varmış. O devletin ulu devletlisi, “Ey Taşkent!” demiş, “Semerkant da kim oluyor, Buhara da kim oluyor, sen Orta Asya’nın incisisin. Seni seviyorum. Senin yerin Moskova’nın, St. Petersburg’un, Kiev’in yanıdır. Senden dördüncü imparatoriçem olmanı istiyorum.”
İmparatoriçe lafını duyunca, heyecandan Taşkent’in yanakları al al olmuş. Yüreğinin derinliklerinden gelen sese uyarak, “Ama,” demiş “şanıma yakışır bir düğün töreni, ipekli elbiseler, altın takılar isterim.”
İmparator, “Onlar nedir ki!” demiş. “İste, ayaklarının altına demirden yollar sereyim, o yolların üzerine dizi dizi evler, saraylar yaptırayım. Canın sıkılınca seyrâna çıkar, atlar gelirsin yanıma.”
Gerçekten de sözünde durmuş imparator. Taşkent’in gerdanına gerdanlıklar, kollarına bilezikler, beline kemerler takmış. Önünde kocaman kocaman sütunlar bulunan saraylar inşa ettirmiş. Moskova’dan ta Taşkent’e kadar uzanan demirden yollar yaptırmış. Dahası, imparator Taşkent’in tam ortasına kendi heykelini diktirmiş. Taşkent, imparatorunu göremediği günlerde gider, o heykelin karşısına oturur, hayran hayran kudretli imparatoruna bakar, hasret giderirmiş.

Liste Fiyatı: 329,00
Yayın Tarihi: 08.11.2016
ISBN: 9786059147392
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 67
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 13 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 236,88
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/taskent-defteri/407810.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:2371192/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner