banner
Türkiye Türkçesi Gramer Çalışmaları

Türkiye Türkçesi Gramer Çalışmaları

“Sesten cümleye kadar bütün dil birliklerini, yapı, anlam ve görev bakımından inceleyen dil bilgisi, eğitimde ve kültürde, ana dilin ve milliyetin  korunmasında son derece önemli bir rol oynar.
Bir dilin yazı ve edebiyat dili olarak iki önemli dayanağından biri de dilin kelimelerini söz haline getiren, o dilin yapı ve işleyiş kurallarını bir sistem halinde içine alan grameridir. Gramerler, aynı zamanda bir dilin sağlıklı olarak gelişmesinin de anahtarıdır.
Bu eserde, milletler ve dilinin anahtarı durumunda olan gramer kitaplarımızdan Türkiye Türkçesi ile ilgili olanlar Türk dili açısından değerlendirerek bir araya getirilmiştir. Bergamalı Kadri Efendi’nin “Müyessiretü’l-Ulûm” adlı eserinden başlayıp tespit edebildiğimiz Türkiye Türkçesi ile ilgili gramer çalışmalarını “Türkçe Gramer Çalışmaları” ve “Yabancı Dillerle Yazılmış Gramer Çalışmaları” şeklinde sınıflandırıp kronolojik sırayla verdik. Her iki sınıflandırmada da gramer çalışmaları, yazarlarının soyadlarına göre alfabetik sırayla verilmiştir. Sınıflandırdığımız gramer kitaplarının bir kısmı Türkiye Türkçesi dil bilgisini bütünüyle inceleyen, bir kısmı da gramerimizin bir yönünü ele alan çalışmalardır.

Liste Fiyatı: 125,00
Yayın Tarihi: 12.12.2017
ISBN: 9786059408493
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 127
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 28 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
105,63

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 92

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 95,06
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turkiye-turkcesi-gramer-calismalari/445530.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:5064488/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner