banner
Türkleşmek İslamlaşmak Muasırlaşmak

Türkleşmek İslamlaşmak Muasırlaşmak

Muasırlaşmak (Çadaşlaşmak), şekil ve yaşayış yönünden Avrupalılara benzemek demek değildir. Ne zaman ki, bilgi ve sanayi mallarını Avrupadan alma zorunluluğundan kurtuluruz, işte o zaman çağdaşlaşmış olduğumuzu anlarız.
Türkleşmek, İslâmlaşmak ülkülerimiz arasında bir çatışma olmadığını söylemiştik. Bunlarla çağdaşlaşma ihtiyacı arasında bir çatışma yoktur.
Çağdaş olma ihitiyacı, bize Avrupadan yalnız bilimsel ve pratik âletlerle tekniğin aktarılmasını emrediyor. Avrupa'da dinden ve milliyetten doğan, bizde de bu kaynaklardan araştırılması gereken bir takım manevî ihtiyaçlarımız vardır ki, bunların da âletler ve teknikler gibi Batıdan aktarılması gerekmez.
Öyle ise, her birinin etki alanlarının sınırlarını belirleyerek bu üç gayenin üçünü de kabul etmeliyiz; daha doğrusu bunların bir ihtiyacın üç ayrı noktadan görünüş biçimleri olduğunu anlayarak "Çağdaş bir İslâm Türklüğü" yaratmalıyız.
(Kitap'tan sf. 15)

Liste Fiyatı: 100,00
Sadeleştiren: Yalçın Toker
Yayın Tarihi: 04.05.2016
ISBN: 9789754450057
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 120
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 218 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turklesmek-islamlasmak-muasirlasmak/10693.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1184426/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner