banner
Umut Işığı & Annesinin Kaleminden Bir Dahinin Hikayesi

Umut Işığı Annesinin Kaleminden Bir Dahinin Hikayesi

Einstein'ınkinden Jaha yüksek tir IQ. puanına sahip, kendi kendine iki haftada yüksek matematik öğrenetilen otizmli tir çocuğunuz olsaydı ne yapardınız?
Oğlu Jacot'a iki yaşındayken otizm teşhisi konan Kristine Barnett, oğlunun yapamadıkları yerine, yapabildiği ve yapmak istediği şeylere odaklanarak sıra dışı tir metot denedi ve hem kendi oğlunun hem de ABD'de yaşayan otizmli çocukların hayatını kökünden değiştirdi. Üç yaşındayken, ileride okuma yazma bile öğrenemeyeceği söylenen Jacot şimdi on altı yaşında; kuramsal fizik alanında yüksek lisansını tamamladı ve üniversitede kuantum fiziği dersleri veriyor. Hatta ileride fizik alanında Nobel Ödülü alması bekleniyor?
Oğlunun temel yeteneklerini geri kazanması için çabalayan Kristine, yürümeye başladığı dönemde bir buçuk sene boyunca kimseyle iletişim kurmayan Jacot'ı terapistlerin, uzmanların ve eşinin tüm itirazlarına rağmen özel eğitim programından aldı ve kendi anaokulundaki öğrencilerle birlikte yetiştirmeye başladı. Krıstine'in cesareti ve oğluna olan inancı inanılmaz bir sonuç yarattı: Jacot, dokuz yaşındayken astrofizik dalında özgün bir teori üzerinde çalışmaya ve on iki yaşında üniversitede seminerler vermeye başladı. Bu kitap, işte bu olağanüstü mücadelenin öyküsü.
Otuzdan fazla dile çevrilen ve dünya çapında milyonlarca insana umut aşılayan Umut Işığı şimdi Türkçede. İniş çıkışlarla dolu bu gerçek yaşamöyküsünü okuduktan sonra otizmli veya değil her çocuğun içinde keşfedilmeyi bekleyen bir ışığın olduğunu daima anımsayacaksınız.

Liste Fiyatı: 23,15
Çevirmen: Güneş Demirel
Yayın Tarihi: 29.12.2014
ISBN: 9786053745372
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 320
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 22 cm

Bu üründen 803 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/umut-isigi-annesinin-kaleminden-bir-dahinin-hikayesi/353429.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:987791/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner