banner
Veri MadenciliÄŸi ve Bilgi KeÅŸfi

Veri MadenciliÄŸi ve Bilgi KeÅŸfi

Barkod sistemlerindeki gelişmeler, yapılan alışverişler sırasında müşteri demografik verileri ve alışveriş verilerinin kolaylıkla elde edilmesine olanak tanımıştır. Veri tabanı sistemlerinin gelişmesi, hastanede veya bankada yapılan her işlemin kolayca saklanabilmesini sağlamıştır. Yapılan telefon görüşmeleri kaydedilerek müşterilerin kimlerle ne kadar süre konuştukları tespit edilebilmektedir. Bu durum GSM şirketlerinin müşterilerine yönelik kampanyalar yapmasını sağlamıştır.

Tüm bu veriler, veritabanlarından çıkarılmayı bekleyen değerli bir maden gibidir. Veri madenciliği tekniği işte bu noktada devreye girmektedir. Veri madenciliği tekniği ile, veri yığınlarında saklı olan ve önceden bilinmeyen bilgilerin elde edilmesi amaçlanmaktadır. Bu bilgiler elde edilirken veri setinin yapısına bağlı kalınarak farklı tekniklerle analizler yapılmaktadır ve elde edilen sonuçlar yorumlanmaktadır.

Liste Fiyatı: 15,74
Yayın Tarihi: 01.10.2009
ISBN: 9786054282012
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 192
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 6 adet satın alınmıştır.


Ä°lgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/veri-madenciligi-ve-bilgi-kesfi/325923.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:149411/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner