banner
Yumuşak Güç

Yumuşak Güç

"Son iki yıl Amerikan gücünün sınırlarını gösterdi. Dünyanın geri kalanı üstünde ABD üstünlüğü yok oldu. 1950’de ABD’nin geliri Batı Avrupa’nın iki, Japonya’nın beş katıydı. Şimdi Avrupa Birliği ile aynı; Japonya’nınkinin iki katından az. Meksika ve Şili gibi ABD’ye bağımlı ülkelerin bile ABD’nin isteklerine "hayır" demesinin bedeli azaldı. Amerikan hâkimiyeti iki düzeyde: Yoğun konvansiyonel savaş yürütme ve kazanma kabiliyeti. Ve Amerikan popüler kültürü. Joseph Nye, bunları "sert" ve "yumuşak" güçler diye nitelemişti. "Yumuşak", ikna ve çekim gücü idi."
Umur Talu/Sabah Gazetesi

"Erdoğan, AB’ye katılımın ‘medeniyetler uzlaşmasına’ kapı açacağına dikkat çekti. Yuşçenko da, ‘Ukrayna halkının Turuncu Devrim sırasında Avrupa’nın safını seçtiğini’ ifade etti. Buz tutmuş sokaklara dökülen milyonlar özgür olmak istediklerini ilan etmişlerdi. AB’nin savunduklarını bundan daha güzel ifade edebilecek başka ne olabilir? Bu iki etkileyici lider, Davos’ta çağdaş Avrupa’nın özgürlüğünü ve refahını paylaşma arzularını dile getirdi. Harvard Üniversitesi’nden Joseph Nye’ın ‘yumuşak güç’ kavramıyla kast ettiği işte bu. Bu güç, bir halkın özlemlerini ve liderlerinden talep ettiklerini değiştiriyor. Bazıları bunun bir güç olup olmadığını sorguluyor. Ancak önemli olan isim değil. İsterseniz buna ‘cazibe’ deyin. Önemli olan meselenin gözle görülür gerçekliği."
Martin Wolf/Financial Times

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 15,00
Yayın Tarihi: 01.10.2005
ISBN: 9789758651368
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 175
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm

Bu üründen 259 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/yumusak-guc/78483.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:141565/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner