|
|
|
|
|
M. Sadık Aslankara
|
|
M. Sadık Aslankara, yazar, tiyatrocu, belgesel sinemacı. 12 Aralık 1948'de Denizli, Sarayköy'de doğdu. İzmir Namık Kemal Lisesi'ni, AÜ. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü'nü bitirdi. İmzalı ilk yazısı, Cumhuriyet'te `Tartışma' bölümünde (20 Nisan 1965), ilk öyküsü Denizli'de yerel Pamukkale gazetesinde (`Beyaz Atkılı Kadın', 17-20 Mayıs 1965) yayınlandı. Tiyatroya ilk profesyonel adımını 1968'de, Ankara'da Halk Oyuncuları Sahnesi'nde attı. 1969'da Vasıf Öngören ve arkadaşlarıyla birlikte Ankara Birliği Sahnesi'nin kurucuları arasında yer aldı. Sonraları zaman zaman, farklı topluluklarda oyuncu, yönetmen, dramaturg olarak göründü. 1982'de Denizli Tiyatrosu'nu, 1989'da bunun uzantısı olan de Tiyatrosu'nu kurdu. Son iki toplulukta otuzu aşkın oyun yönetti, bu oyunların bir bölümünde rol aldı. 1976'dan başlayarak TRT Televizyonları için de çalıştı. Bir yandan senaryolar ve metinler yazdı, öte yandan danışmanlıktan sunuculuğa, oyunculuğa kameranın önünde ve arkasında yüzlerce yapımda görev aldı. 1983'te başlayan belgesel sinema çalışmalarını, eylemli tiyatroya ara verdiği 1994'ten itibaren belgesel yönetmeni olarak sürdürdü, bugüne dek yirmi beş kadar belgeselin yönetmenliğini yaptı. Yazın, tiyatro, belgesel sinema alanında çeşitli ödüller aldı.
|
|
|
|
|
Bu yazarın çok satanlar listesi
|
|
|
|
|
Toplu Oyunları 1 / Kevser'di/Ev- Ses/Hayal Ustası
|
|
|
M. Sadık Aslankara
MİTOSBOYUT YAYINLARI
Sadık Aslankara, öykücü, romancı, belgesel sinemacı ve eleştirmen kimliğinin yanında tiyatroya da uzun yıllar emek vermiş bir yazarımız.
Kevser'di oyunu, Anadolu kadınlarının günlük yaşam içindeki sıkışmışlıklarını çok yalın bir biçimde yansıtıyor. Ev-Ses oyununda, somutla soyut birleştirilerek, bir ailenin yaşam öyküsü içinde Türkiye'nin yaklaşık son yüz yıllık tarihine eleştirel bir bakış sunuluyor. Hayal Ustası, oyun içinde oyun kurgusuyla, yakın tarihimizdeki olaylar içinde sınıfsal çelişkileri ironik bir öyküyle anlatıyor.SİTE:www.kitapyurdu.com
|
|
|
|
|
| Liste Fiyatı: 15,00 YTL. |
Kitapyurdu Fiyatı: 12,68 YTL. |
| Tedarik süresi yaklaşık 2 gün |
Kazanacağınız puan: 26 |
|
|
Yayın Yılı: 2005 176 sayfa İthal Kağıt Karton Kapak Dili: TÜRKÇE
|
|
İLGİLİ KONULAR: Sinema-Tiyatro > Oyun (yerli)
|
|
Diğer Eserleri
|
|
|
| KAMPANYALARI DETAYLI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN |
|
Yeni çıkan kitapları en çok nereden takip ediyorsunuz?
| İnternet (6368 oy) | %76 |  | | Gazeteler (612 oy) | %7 |  | | Dergiler (338 oy) | %4 |  | | Arkadaşlar (530 oy) | %6 |  | | Diğer (559 oy) | %7 |  | | Toplam atılan oy : 8407 | | Eski anketleri göster | | |
|
|