banner
Lacivert Yaşam Kültürü Dergisi Sayı:132 Mart 2026

Lacivert Yaşam Kültürü Dergisi Sayı:132 Mart 2026

Lacivert’in 132’nci sayısı “Çocukluk: Küçük insan, büyük mesele” dosyasıyla raflarda  
Mart sayısı, çocukluğu son dönemde tartışılan meseleler üzerinden ele alan kapsamlı bir dosyayla okurla buluşuyor. “Küçük insan, büyük mesele” temasından hareketle hazırlanan dosya; dijital dünyanın tehditleri, akran zorbalığı, mahremiyet ihlalleri, savaş ve küresel sömürü gibi alanlarda çocukların karşı karşıya olduğu tehlikeleri farklı bakış açılarıyla tartışmaya açıyor.
Dosyada iki kapsamlı söyleşi yer alıyor. H. Salih Zengin ile gerçekleştirilen “Tüm ekranlardan çocuklara ateş ediliyor” başlıklı röportajda hayatımıza giren yeniliklerle çocukluğun ve çocukların tanımının nasıl değiştiği farklı açılardan ele alınıyor. Diğer röportajda Merve Gülcemal ile “Çocuğun mahremiyetini en çok ebeveynler ihlal ediyor” başlığıyla akran zorbalığından çocuk mahremiyetine uzanan çerçevede çocukluğun bugünkü hallerini konuşuyoruz.
Çocuğu çocukluktan korumak
Dosyada Ekrem Demirli, “Çocuk babanın sırrıdır, baba çocuğun neyidir?” yazısında modern dünyanın çocuğu konumladığı rolü anlatıyor. Betül Yeşil Çelik, “Çocuğu çocukluktan korumak” başlığıyla tarih boyunca zamana ve mekâna göre farklılaşan çocukluk algısını ele alıyor. Rana Canan Cömert Gazzeli çocukların medyadaki hakikat tekelini nasıl kırdığına “Gazze ve medyadaki büyük anlatının çöküşü” yazısıyla değiniyor. Eda Gezmek ise “Tatlı bir endüstri, acı bir bedel” diyerek Batılı çikolata şirketlerinin Afrika’daki çocukların emeği ile nasıl büyüdüğünü konu alan bir yazı kaleme alıyor.
Bercan Tutar’ın “Batılı emperyal habisliğin kusursuz bir özeti” yazısı ile Enis Doko’nun “Epstein’in akademisi” yazısı; küresel bir istismar ağı olan Epstein skandalının aslında sömürü, talan, yağma ve katliamlara dayalı Batılı emperyal düzenin bir özeti olduğunu anlatıyor. Gönül Yonar ise “Tanrılaşma ve ölümsüzleşmenin antik kökenleri” yazısında Epstein gibi modern dönemdeki skandalların insan bedenini araçsallaştıran antik ritüellerle nasıl benzeştiğinden bahsediyor. Tülay Gökçimen savaş bölgelerinde çocukların nasıl yaşadığını, Nazan Yalçınkaya da Afrika’da çocukların bir günün anlattığı “Savaşta çocuklar hızlı büyür” isimli yazıda farklı coğrafyalardaki çocuk manzaraları aktarılıyor.
Said Ercan’ın “Dijitalizmin pençesinde dijital yetimler” yazısının ardından Fatma Betül Karalı Impram’ın “Algoritmik otoritenin gölgesinde ebeveynlik” makalesi geliyor. Serap Duygulu veri koruma sorumluluğunu “Çocuğun fotoğrafı kimin verisi?” yazısıyla vurgularken Mücahit Öztürk ve Burcu Uysal “Küçüklerin büyük derdi: Akran zorbalığı” isimli yazıda akran zorbalığının suça nasıl dönüştüğünden bahsediyor. Dosyanın diğer makaleleri Esra Büyücek Teber’in “Kutsal annelikten sahici insanlığa”; Hasan Kerim Güç’ün “Çocukluk, oyun ve kalbin terbiyesi”; Ömer Faruk Yelkenci’nin “Temel bazı sorunlara yanıt olarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yazısı oluyor.
Bu ayki sayıda Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ile Ramazan ayı özelinde “Ayasofya ümmetin toplanıp el açarak dua ettiği bir mabet” başlığıyla maneviyat anahtarı niteliğindeki meseleleri konuştuğumuz bir röportaj yer alıyor. Ahmet Özhan’ın “Ses, Söz, Sevgili” köşesiyle zenginleşen dergide Hülya Küçük ise sufilerin orucu nasıl anladıklarını “Sufilerin orucu” yazısında anlatıyor.

Liste Fiyatı: 90,00
Yayın Tarihi: 02.03.2026
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 19 x 27 cm

Bu üründen 19 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
76,05

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 152

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 68,45
banner

loading
banner
banner
banner
loading
banner
banner