Toplam yorum: 3.075.624
Bu ayki yorum: 2.500

E-Dergi

Muhammet ŞENCAN Tarafından Yapılan Yorumlar

19.03.2022

Bazı kitaplar vardır; hani başlarsınız da gözünüzü ayırmadan, etrafınızla olan bütün irtibatı kesersiniz. Sonra bir bakmışsınız kitap bitmiş ancak doyamamışsınız, tadı damağınızda kalmış. İşte bu kitap bana öyle bir his yaşattı; hani çok sevdiğiniz bir yemeğin tadının damağınızdan saatlerce gitmesini istemezsiniz ya, işte bu kitabı okuduktan sonra satır satır aklımda kalmasını istedim. Teoman hocayı vefât ettikten sonra tanıdım, geç tanımışım ama iyi ki tanıdım. Türk milletinin kökenlerinden, atalarından yola çıkıp, kültürünü, geleneğini, lisanını, hayat tarzını, coğrafyanın onu nasıl şekillendirdiğini, inanışlarının onu hamur gibi yoğurup âdetâ dünyanın asker milleti haline getirdiğini, Teoman hocadan akıcı, sâde ve lezzetli bir lisânla öğreniyorsunuz. Hakkâniyetli ve tarafsızca, münevver gözüyle yazılmış bu eserin okunması insana hârika bir genel kültür bilgisi katıyor, tavsiye ederim.
13.03.2022

Hayatın akışına ve hızına kendimizi o kadar kaptırmışız ki Kemal Sayar bu kitabıyla bize 'biraz durun' diyor. Bu kitap kendimizi geliştirmemize katkı sağlarken yeni nesilleri nasıl yetiştireceğimize dair de ipuçları veriyor. Ben bir öğretmen olarak bu kitaptan çok faydalandım. Her ebeveyn ve öğretmen okumalı diye düşünüyorum. İlk veli toplantımda bütün velilerime mecbûrî okuma tavsiyesinde bulunacağım bir kitap olacak. Kemal Sayar'ın kitabının muhtevâsı sanki diline de aksetmiş; akıcı, sakin, duru... Hele eskimeyen kadîm lisânımızdan kullandığı o asil kelimeler eşliğinde kitap bir kahve içimi vaktinde bitirilebiliyor. Vesselâm.
31.05.2020

Okumaya ilk başlayanlar yahut başlayacaklar için münasip bir kitap, ileri seviye tarih okuyucuları için çok cezbedici olmayabilir. Çünkü içinde bir sürü imlâ hatasıyla beraber bazı yerlerde tarihî isim hataları da var. Birkaç yazının sürekli tekrarı var, aynı yazılar her bölümde karşıma çıktı durdu.
10.05.2020

Berceste Beyitler kitaplarında Emrah Gökçe; uzak ve yakın geçmiş edebiyatlarımızdan çok güzel beyitler derlemiş. Koca bir müntehabât(antoloji, seçmeler) olmuş. O beyitlerin açıklamalarını yapacak olsak belki 1000 cilt kitap tutar. Hem İslam harfleriyle hem de Latin harfleriyle olan yazılışları verilmiş, ayrıca ufak açıklaması var. 
Her beyti okuduğunuzda en az 3 kelime daha öğreniyorsunuz ve kelime hâfızanız hızla artıyor. Bu beyitleri ezberlemek de insana haz veriyor, yani ruhumuza, derûnî(iç) dünyamıza