Toplam yorum: 3.122.595
Bu ayki yorum: 4.040

E-Dergi

Yasin Selvi Tarafından Yapılan Yorumlar

23.11.2008

hikayeciliğin iki kurucusundan çehov'un 8 hikayesini içeren, tek oturuşta bitirilebilecek mini kitabı. çevirmenin "korkunç bir gece" adlı hikayedeki çevirisi oldukça başarılı. çocuklar için oldukça öğretici olmasının yanında, boş 1 saatinizi güzel bir şekilde geçirebileceğiniz hoş bir kitap(çık).
17.11.2008

yorumların azlığı sizi aldatmasın, kızıl ile kara din-klise-asker ilişkilerini oldukça başarılı bir şekilde ele almasının yanında kanımca en güzel işlediği konu kadın-erkek ilişkileridir, ki yakın arkadaş çevremde kendisinin ismi fiile dönüşerek "(birisine)stendhal yapmak" olarak kullanılmaktadır. kitabın girişi sıkıcı olabilir, doğa ve şehir tasvirleri, gereksiz(olduğu düşünülebilecek) uzatılmış ayrıntılar kitabı bırakmanıza neden olabilir. ancak sabırla sonuna kadar okursanız insanların özüne, (gayr-ı ihtiyari, salt canlı olmalarından kaynaklanan, içgüdüsel) dair yegane birkaç gerçeği göreceğinizi düşünüyorum. özellikle "elde etme" ve "ikna" konusunda. stendhal yapmak size çok şey kazandıracak, ancak insanların sadece bundan anlıyor olduğunu görmek sizi üzebilir. çevrenizdeki insanların davraışlarını inceleyerek, gözlem yaparak, kemal-i teenni(o da ne?) ile okunması gereken bir kitap.
18.10.2008

kurgu olarak güzel ancak vasatın üstüne çıkmayan bir roman, büyük beklentilerle başlanmamalı.
05.06.2008

morrison'ın hayatının bir psikanalist olan lauru tarafından kaleme alındığı biyografimsi kitabı. morrison'ın daha çok psikolojik-ruhsal çözümlemelerine yer verilmiş. bunu yaparken freud - freud sonrası psikanalistlerden de alıntılar yapmış. çevirmenin şarkı sözlerini çevirmesinin yanında orjinal ingilizcesiyle vermesi de hoş olmuş. bazı kelimelerde türkçe kullanmak adına aşırı öztürkçeye kaçılsa da çeviri de oldukça iyi.

kitapta morrison'ın resimlerine ve bir elyazısına da yer verilmiş. müzikle ilgili iseniz, edebiyat ve felsefeyle harmanlanmış bu versiyonunu da seveceğinizi umuyorum.
05.06.2008

basit, çok fazla beklentiyle okumaması gereken bir kitap. huxley'e dair pek birşey içermiyor. yazarın ilk dönem eserlerinden sanırım. algı kapıları yahut yeni cesur dünyadan sonra okunursa zaman kaybı olarak telakki edilmesi muhtemel 12-16 yaş grubuna hitab eden bir öykü.