Toplam yorum: 3.072.201
Bu ayki yorum: 8.100

E-Dergi

Ismail Er Tarafından Yapılan Yorumlar

10.01.2020

Güzel bir kitap, genel manada beğendim ancak beklentimin biraz altında kaldı. Olay örgüsü hantalca ilerliyor. Belli bir yere kadar insanı sıkan bir yapısı var. Fırtına öncesi sessizlik evresi biraz fazla uzun sürdü. Fırtına bölümü ise tam bir çılgınlıktı! İşte o bölüm için ilk baştaki eziyete değerdi. Kitabı bitirdiğimde büyük bir tatmin duygusu yaşamadım ama zamanla aklımı meşgul ettiğini ve zihnime yavaş yavaş yerleştiğini hissettim. İnsan ayrıntılara özel dikkat vererek tekrar okumak istiyor ama bir taraftan da fazla bir şey bulamamaktan korkuyor. Yani vadettiği şeyi tam derinlemesine işlemeyen, biraz sığ ve beklentiyi tam anlamıyla karşılamayan bir kitap. Belki tekrar okumak yerine filmi izlenebilir.
10.07.2012

Wittgenstein'ın din felsefesi üzerine yazılmış en iyi kitap olmasa da, konuya hakim olabilme adına diğer kaynakların yanında son derece önemli, hatta vazgeçilmez bir kaynak. Hudson, Wittgenstein üzerine yazan pek çok yazarın atıfta bulunduğu bir isim, kitabın Türkçe çevirisi de yeterli düzeyde olduğundan, konuyla ilgili olanlara kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitaptır. Ancak şunu hemen belirtmek lazım. Kitabın adı "Wittgenstein'ın Din Felsefesi" değil, "Wittgenstein'dan Hareketle Din Felsefesi" olmalıydı. Okuduğunuz zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız.Ancak Wittgenstein'ı anlamak gerçekten zordur. Onu anlayabilmek için tek kitap asla yeterli olmayacaktır. Bu kitap bu konuda yanıltıcı olabilir. Sade dili sayesinde konuyu çok iyi anladığınızı zannedebilirisiniz ancak aslında anlaşılması gereken daha çok şey olduğunu ve kitabın, tabiri caizse, ağacı gösterip ormanı gizlediğini, ancak diğer kaynaklara başvurulduğunuzda anlayabiliyorsunuz.
15.10.2010

Satranç hakkında yazılmış bir kaynak kitap ya da ders kitabını andırıyor. En temelden başlayarak herşey verilmiş. Daha çok kurallarla ilgili, bu yüzden bir satranç hakeminin işine yarayabilir. Eğer satranç konusunda ilerlemek istiyorsanız, bir giriş kitabı olabilir, ancak yine de alınması gerekli değil. Satranç hakkında, ayrıntıya varabilecek şekilde tüm kuralları öğrenmek değil de basitten gelişmişe doğru oynama yöntemlerini öğrenmekle ilgileniyorsanız almayın derim. Onun yerine bir açılış kitabından başlanmalı
14.10.2010

Ben de bu kitabı yıllar önce okumuştum şimdi de kaybolmuş gitmiş. Ama şimdi keşke okumasaymışım diyorum. Çünkü bu kitap beni o dönemde o kadar etkiledi ve hayata bakışımı değiştirdi ki, bu tarz konulara fena halde merak salarak yıllar yılı bunları düşündüm, araştırdım merak ettim ve okudum. Ancak maalsef hepsi boş işti. Çok şükür kafamdan bu tür düşünceleri attım, yoksa komplo teorisyeni, şüpheci ve faydasız konulara kafa yoran biri olmaya devam edecektim sanırım. Evet belki okunmalı ama çok da ciddiye almadan okunmalı. Çünkü bu bilgileri aslında insan biraz düşünceyle ve günlük hayatın akışı içerisinde zaten elde edebilir. Kitabın özeti Masonlardan, Yahudilerden ve Amerikalılardan dost olmaz! Al sana kitap bitti, gerisi laf-ı güzaf. Boşa giden yıllarıma ve okuduğum satırlara acıyorum şimdi. Yok derin devlet, yok gizli dünya düzeni, yok tapınak şövalyeleri, falan filan.. sonu olmayan bir kuyu. Birbirine çelişkili bir sürü bilginin ve komplo teorisinin olduğu bir yumaktan başka birşey değil. Üstelik bu kitabın etkisiyle bir kaç yılımı ulusalcı düşüncelerle heba etmem de cabası. Okumak isteyenlere tavsiyem kesinlikle okumayın ve aklınızı bu şeylerle meşgul etmeyin, illa ki okuyacaksanız da bunları göz önünde bulundurarak okuyun.
14.10.2010

Hayatımda beni en çok hayal kırıklığına uğratan kitaplardan oldu. Mekke tarihini neredeyse İslam'dan başlatmış diyebilirim. Ama ben öncesini öğrenmek istiyordum. Buna benzer bilgileri, Mekke'nin şu anki durumunu, Kabe hakkında bilgileri başka bir kitaptan da öğrenebilirdim bu bilgilerin böyle bir başlık taşıyan bir kitapta verilmesinin hiçbir gereği yokmuş bence. İnsana çok önemli bilgiler kazandırmıyor. Bunları nasip olur da Hacca gidersem o zaman öğrenirim zaten.