Toplam yorum: 3.077.822
Bu ayki yorum: 4.700

E-Dergi

emaneteihaneteden Tarafından Yapılan Yorumlar

11.03.2016

Cansu Canan Özgen Osmanlı tarihi hakkında en çok merak edilen soruları soruyor, yediden yetmişe herkese ulaşan ve tarihi günümüze taşıyan üslubuyla göz dolduran Talha Uğurluel, bu sorulara konuyla alakalı hiçbir yerde bulunmayan görseller eşliğinde cevap veriyor.
11.03.2016

Tek başına kalan Fiona ise bir taraftan Alex’i bulma çabası içindeyken diğer taraftan yeni doğacak çocuğunun sorunları ile boğuşmaktadır. Ansızın kapılarını çalan bir düşman ve sürpriz bir şekilde hayatlarına giren bir bebek! Çok önceden başkalarının vermiş olduğu bir karar ve her şeyin bir bedelinin olduğu fantastik bir dünya düzeni! İkili, bebeklerini almaya gelen yabancıyla yüzleşir. Bu bebek büyük bir öneme sahiptir. Tam ihtiyaç duydukları bir anda hayatlarına giren bir kadın ve onun yardımıyla verdikleri amansız mücadele!
11.03.2016

Mo Yan, anlatımında zaman içinde ileriye ve geriye dönüşler yapıyor; önemsiz olaylar ile sıradan insanların yaşamına yöneliyor. Gündelik yaşamın boyutlarını aşan büyük olayların sokaktaki insan üzerindeki etkisini aktararak tarihe insan sıcağının soluğunu katıyor.
08.03.2016

Siyasal iktidarın “Zındıklık ve Mülhidlik” (bugünün Türkçesiyle “Sapkınlık ve Dinsizlik”)le itham ettiği bu hareketler, genellikle idamla cezalandırılmıştır. Şeyh Bedreddîn, Molla Lûtfî, Nadajlı Sarı ‘Abdurrahman Efendi, Hakîm İshak, Larî Mehmed Efendi, Oğlan Şeyh İsma‘il-i Ma‘şûkî, Hamza Balî, Şeyh Muhyiddîn-i Karamânî gibi kişilerin Osmanlı iktidarına ve resmî ideolojisine karşı duruşlarının sebepleri ve mahiyeti, amacı ne idi? Toplumun hangi kesimlerinden kaynaklanıyor ve yankı buluyordu? A. Yaşar Ocak, kitabında bu soruların ve benzerlerinin cevabını ve Osmanlı tarihinin bu ilginç cephesinin bir panoramasını vermeyi deniyor.
22.02.2016

Cuntacı zihniyetin sona erdiğini iddia ederek, o dönemdeki anayasa ve yasalardan daha da antidemokratik uygulamalara imza atanları… Hukukun ortadan kalktığını, özgürlüklerin sıfırlandığını nasıl göreceğiz? Sahte ihbar mektupları, yalan beyanlar, düzmece belge ve gizli tanıklarla esir alınan subayları, aydınları, gazetecileri, suçsuz birçok yurtseveri sorgusuz sualsiz zindanlarda çürüten; hukukun temel ilkelerine, insan haklarına aykırı ve taraflı çalıştığı belgelenen mahkemelerin savcılığına soyunanların hukuk anlayışını nasıl değerlendireceğiz? İnsanlarımızı ırk ve din istismarcılığıyla ayrıştıran ve düşman kamplara bölenlerin kimler olduğunu nasıl bileceğiz? Ülkemizdeki karanlık dönemi başlatan bir gecenin yaşanmış öyküsü olan “O Gece” iste bütün bu sorularımıza cevap veriyor.