Toplam yorum: 3.075.924
Bu ayki yorum: 2.800

E-Dergi

rtutgun Tarafından Yapılan Yorumlar

24.03.2013

Kitap derleme bilgilerle dolu, sürekli aynı şeyler tekrar edilmiş. Kitapta bir bütünlük yok, hızlı okumayla ilgili fazla alıştırma da bulunmuyor. Ayrıca e-cd hediyeli denmiş fakat e-cd'nin ne olduğu konusunda hiç bir bilgi yok. Hızlı okuma ile ilgili interaktif eğitim cd'si olan bir set almanızı öneririm.
25.03.2008

Bağımsız bölümler halinde yazarın dil kullanımı ve kullandığı üslup oldukça etkileyici... Ancak roman olarak bir zemine oturmuyor. Giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinde kopukluklar göze çarpıyor. Özellikle son kısımda hikaye daha çarpıcı bir sonuçla bağlanabilirdi. Konusu itibariyle bilinen konular olmasına rağmen Türklerin teşkilatlanma hususundaki tarihten gelen geleneklerini yansıtması milli bir şuur oluşturması açısından son derece önemli. Kütüphanede bulunması gereken bir kitap.
17.02.2008

Yardımsever ve bilge(!) batının doğuya bakışını ve doğunun kaynaklarını yine onun iyiliği için sömürmesini anlatan bir doğuludur Edward Said. Hristiyan bir antisiyonist filistinlidir ki bu tanım kimliğini en güzel şekilde özetler. Üç kutsal dinin buluştuğu yerde, coğrafyanın özeti gibidir. Amerikan üniversitelerinde kürsü sahibi bir akademisyen ama aynı zamanda israil tanklarına taş atan bir filistinli... Hamurundaki bu çeşitlilik bölgenin ve tüm doğunun tarihi analizine farklı bir yorum getirmiştir ki eserlerine ne arap dünyasının öfkesi ne de batı ve israilin acımasızlığı hakim olmamıştır. Bu bakımdan Şarkiyatçılık batının doğuya bakışının tarihsel süreç içerisinde değişimini sanatsal ve tarihsel analiz yaparak ortaya koyuyor. Eserin sonunda modern(!) dünyanın antik ve gizemli doğuya bakışının günümüzde hala değişmediğini ve doğulunun fikir yapısını geliştirmedikçe de değişmeyeceğini görebilmekteyiz.
07.10.2007

Tefsir alanında yazılmış en önemli Türkçe eserlerden biri olmasından ve bu yüzyılda yazıldığı için güncel sayılabilecek olmasından dolayı okunmasını tavsiye ediyorum. Elmalılı Hamdi Yazır'ın derin bilgi birikimi, farklı açılardan surelere yaklaşımı ve yorumu ile Kur'an-ı Kerimi anlamamıza yardımcı olabilecektir. Ancak sözkonusu Kur'an-ı Kerim olunca hiçbir tefsir onu tam olarak açıklayamaz. Bu sebepten olabildiğince çok kaynaktan beslenmek daha doğru olur diye düşünüyorum.