Toplam yorum: 3.075.691
Bu ayki yorum: 2.567

E-Dergi

Turgay BOSTAN Tarafından Yapılan Yorumlar

12.02.2020

Seferberlik romanıyla edebiyat hayatına adım atan İsa Parlak, aslında başarılı bir vali ve bürokrat. Seferberlik romanının devamı niteliğindeki Bozkır Akıncıları romanıyla İsa Parlak kalemini bir üst seviyeye taşıdı. Bozkır Akıncıları romanını taslak halinde okudum. Bana göre iyi kurgulanmış, hayli çarpıcı ve etkileyici bir hikâye. Aynı zamanda Kurtuluş Savaşının bilinmeyen yönlerini sergilemesi açısından da bir belge niteliğinde.
04.02.2020

Tahliliniz için çok teşekkürler. Mesaj verme kaygısı gütme nedenim Murat karakterinden kaynaklı. İdeolojik tavrı olanlarda genelde gördüğüm bir durum. Romanda mesaj verme kaygısı beni de rahatsız eder. Roman "ben" diliyle 1. tekil şahıs adıyla yazıldığı için karaktere yansıtmak istedim, demek ki dozu fazla kaçmış. Bundan sonra daha fazla dikkate alacağım. Saygılarımla.
14.01.2020

Füsun Menşure'nin sade dili, akıcı anlatımıyla yüreklere dokunan, aile içi sorunlara dikkat çeken bir roman; hatta sosyal ve psikolojik mesajlarıyla romandan da ötesi. Görünen o ki Füsun Menşure'nin kalemi, bu tür sorunlara daha çok parmak basacak. Yolu açık olsun. Turgay Bostan
04.04.2017

Konforlu Yalnızlık; sade, anlaşılır, kolay okunan bir hikâye kitabı. Füsun Menşure Oral’ın anlatımı insanı sürüklüyor. Konuşma tarzında yazdığı yerler oldukça akıcı… İnsanlara, olaylara, aşka, sevgiye, ihanete, dostluğa “kadınca” bir bakış hikayelerinde. Kitabı farklı kılan da bu bakış açısı. Ayrıca okurken, analitik ve yaratıcı bir zekayı gözlemliyorsunuz. Yazar, bazı küçük anlatım sorunlarını çözebilirse sonrası hikayeleri daha bir zevkle okunacaktır. Turgay Bostan
24.11.2016

Yağmur Tunalı, varlığı ile dünyamıza eserler kazandıranların, yokluğunda ağıtını yaktı “GİTTİLER” de.
Yokluklarına “eyvahlandığımız” kıymetli şahsiyetleri saydı döktü tek tek.
Bizzat tanıdıklarını, hemhal olduklarını yazdı.
Yazdı ama ne yazış.
Bir yandan hüzünlendik ama diğer yandan onun güzel Türkçesinin zevkine vardık.
Günümüzde dil zevkini giderek azaldığını düşünürsek, ruhumuz onun güzel Türkçesiyle yeniden zenginleşti.
Okudukça Türkçenin tadına lezzetine varıyorsunuz.
Nesli tükenmekte olan bu üslubun, günümüz dilcilerine anlatacağı ne çok şey var “GİTTİLER” de. Her cümle acı bir kahve tadı bırakıyor belleklerde. O tadı yüreğinizin derinliklerinde hissediyorsunuz. Hüzünleniyor ama üzülmüyorsunuz.