Toplam yorum: 3.077.625
Bu ayki yorum: 4.503

E-Dergi

KY-37357 Tarafından Yapılan Yorumlar

07.12.2014

Kitabı, başladığım gün bitirdim. Oldukça akıcı. Sonunda biraz şaşırtıyor. Zülfü Livaneli'nin okuduğum kitapları arasında en güzeli diyebilirim. Her seviyedeki okuyucuya tavsiye ediyorum.
29.04.2014

Bazı hikâyeler gerçekten güzel ama bazıları da hep aynı tarzda(Büyülü Gerçekçilik) yazılmış olmasından dolayı sıkıyor. Yine de okunabilir bir kitap. Ne kötü ne de çok iyi.
29.04.2014

Hikâyeyle roman arası bir kitap ama bana biraz basit ve dağınık geldi. Şimdi Mustafa Kutlu'nun başka bir kitabını(Beyhude Ömrüm) daha okuyorum, ikisini birlikte almıştım, o da öyle pek sarmadı. Lise öğrencileri ya da hafif, kolay okunan bir şeyler okuyayım diyenler sevebilir belki ama edebî olarak bir Ferit Edgü, bir Cemil Kavukçu, bir Vüs'at Bener ayarında değil bence.
05.07.2013

Öncelikle kitabın orijinal adı "Constantinople" yani "İstanbul". Kitabın kapağındaki "Dünyanın en güzel şehri" ifadesi Gautier'ye mi ait bilmiyorum. Gautier, 1852 yılında geldiği İstanbul'da (ve İstanbul'a gelirken yolda -Malta, İzmir ve Çanakkale'den de bahseder) gördüklerini anlatır. Yer yer bu toprakların barbar toprakları, Türklerin de barbar olduğunu, namaz kılarken palyaçolar gibi gülünç olduklarını vs. düşünse de -Galata Mevlevihanesi'ndeki ayin gibi- bazı şeyler onda hayranlık uyandırır. Kitapta Ramazan gecelerini, Ramazan Bayramını, kahveleri, sarayları, tekkeleri, İstanbul yangınlarını, dükkanları, çarşıları, Yeniçeri Müzesi'ni ve bunun gibi 19.yy.ın sosyal hayatına dair daha birçok şeyi bulabilirsiniz. Yalnız, kitapta yazım hatalarının ve bunlardan kaynaklanan cümle bozukluklarının çok olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Maalesef bazen okumayı güçleştiriyor. Kitapların kapaklarını fazla önemsemem ama bu kitabın kapağı gerçekten çok güzel.
04.07.2013

Çocukluk hatıraları, kişinin iç dünyası ve çatışmaları gibi konularda bazıları kişi ve olay bakımından birbirini tamamlayan kısa hikâyeler. Kitap, ayrı bir kitap olarak yayımlanan Nolya adlı uzun hikâyeyi de içermekte. Hatta Nolya kitabında olmayan ama Nolya hikâyesi ile bağlantılı denebilecek üç hikâye daha var. Cemil Kavukçu'dan (yine)kafası güzel insanları anlatan güzel bir kitap.