Toplam yorum: 3.074.925
Bu ayki yorum: 1.800

E-Dergi

bilge_alp Tarafından Yapılan Yorumlar

02.03.2009

roma imparatorluğu'nun 3. yy krizinden başlayan iyi bir tarih çalışması. bu gibi kitaplarda kaynaklı çalışma ve iyi çeviri şart. her açıdan istifadeli bir eser. basımı da yapıkredi yayınları kalitesi ile oldukça güzel.
01.02.2009

Felsefik sesli düşünmeler olarak niteleyebiliriz kitabı. Cündioğlu'nda eskinin büyük üstadlarının işaret ettiği sırların peşine düşmüş olmanın tadını ve bazı keşiflerin genişlettiği bakış açısını görüyoruz. Yer yer bir Cemil Meriç havası seziliyor, hem bakış açısında hem de özel bazı kavramlarda. Devlet, adalet ve daire konulu yazılı oldukça dikkate değer ancak kitapta ne olduğu ve neden yazıldığı anlaşılamayan bölümlerde mevcut. İşaret ettiği hakikatlere doğru bir yolculuk yapmak isteyecek olanlar tarafından 'yön gösteren' bir kitap olarak okunabilir.
01.02.2009

İskender Pala romancı değil. Nitekim kitabı okurken bunu müşahede ediyoruz bir kere daha. Anlatım tekniği ile yazılan kitap yer yer tekniğinden mütevellit bir kuruluk ve sıkıcılığa düşüyor ama konusu itibariyle oldukca çekici ve zengin öğeler ile okunuyor. Pala'nın asıl uzmanlık alanı olan divan şiiri ve şairleri hakkında kronolojik sayılabilecek bir bilgi aktarımı roman anlatımı içinde sunulmuş. Bilgilenmek amacıyla da güvenle okunabilecek bir eser.
09.12.2008

bilindiği gibi platon yunaniyat felsefesi denilince ilk akla gelendir. devlet ise onun en çok tanınan ve belkide felsefesinin omurgası diyebileceğimiz baş eserdir. devlet yönetim biçimlerini 5 ayrı isim altında tek tek ele alıp uzun ve ayrıntılı bir şekilde irdeler. netice itibariyle buları bir sıraya koyar. bu sıralamada demokrasinin oldukça ilginçtir.

insanları yaratılış itibariyle sınıflara ayırması ilk başta yadırganacak bir şey gibi görünsede üzerinde ciddi manada düşünülmesi gerektir.

son olarak bu gibi çok önemli bir kitabın maalesef çok fazla yayınevi tarafından değişik baskıları yapılıyor. tabii ki birçoğu sırf ticari bir maksatla bu işe girdikleri için çevirileri oldukça kötü. okumak dileyenler için iş bankası ve dergah baskısı acizane tavsiyemizdir.
29.09.2008

Değişik bir kurgu tekniği var yazarın. Batılı filmlerde flash back-flash forward denen, zaman içre ileri geri hareketleri başdöndrücü bir hızla yapabiliyor. İç içe örgü yapı kurgu yapısına pek rastlanmıyor ve ben kendi adıma bu sebepten kurgusunu çok sağlam bulmadım ama farklı olduğu kesin. Bununla birlikte dil ve anlatım olarak oldukça gelişkin bir yazar ihsan oktar anar. Amat ise hızla ve keyif alarak okuduğum bir eser.