Toplam yorum: 3.074.528
Bu ayki yorum: 1.402

E-Dergi

-okuyucu- Tarafından Yapılan Yorumlar

25.03.2024

Kötü duyguların zihne ket vurduğu ve insanların kalbini alıp hissizleştiren bir çözeltiyle saklamanın bunun çözümü olacağıyla ilgili bir teori ortaya atılır ve iyi bir reklamla hızlıca yayılır. Tüm insanlar kalplerini aldırmaya başlar, bir kişi hariç: June.
Kalplerini aldıran insanlar artık daha başarılı ve daha odak sahibi olmuşlardır ama kötü duyguları ile birlikte iyi duygularını da kaybetmişlerdir.
Hissizleşen ablasının alınan kalbinin peşine düşen June, kalbini aldıran ama tekrar hissetmeye başlayan Max ile karşılaşır ve macera başlar.

Kitapta öyle süslü, altı çizilecek, ders çıkarılacak cümleler yok; olduğunca sade bir anlatımı var fakat duyguların önemi ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Bazen kötü duygularımızın yok olmasını isterken aslında insanı “insan” yapan şeyin iyisiyle kötüsüyle sahip olduğu tüm duyguların toptan hali olduğunu unutabiliyoruz, kötü de olsa o duygular bizim, hatta belki de iyi birçok duygunun temeli de onlara ait.

her yaşa tavsiyedir
24.03.2024

Somali’de yaşanan savaş sonrası henüz 4 yaşındayken Kenya’daki mülteci kampına sığınan ve engelli kardeşi Hasan’ın tüm sorumluluğunu üstlenen Omar Mohamed’in herkese umut olacak gerçek hayat hikayesini anlattığı Yıldızlar Saçıldığında çizgi roman tarzında bir eser. Kitabın iki güçlü kaynağı var: biri yazarın kendi gerçek hikayesi olması, ikincisi ödüllü çizgi roman yazarı Victoria Jamieson’un muhteşem çizimleri. Hikayenin gerçekliği, çizimlerin gücüyle birleşince okunulanlardan etkilenmemek, duygulanmamak elde değil. Gördüğüm en iyi çizimlere sahip çizgi roman diyebilirim. Renklendirmelerini de İman Geddy üstlenmiş. Günümüz ile geçmiş arasındaki renklendirme farklılıkları bir sinematoloji havasında. Eser her haliyle emek kokuyor. Bu üç isim iyi ki bir araya gelmiş de bu eser ortaya çıkmış ama en büyük takdir Omar Mohammed’in… Somali’de başlayıp Kenya’daki mülteci kampında 15 yıllık mücadelesi ve sonrasındaki kazançları takdire şayan…
24.03.2024

Kitabı okudum ama yorumumu yazmak için yazarı Psikolojik Danışman Oya Doğan ile olan söyleşimizi bekliyordum. Kitap zaten çok güzeldi ama daha güzel olan Oya Hanım’ın tatlı sohbeti, paylaştığı deneyimleri ve tavsiyeleriydi. Kendisini dinlerken şunu fark ettim ki aslında her okulun öğretmen grubunun bir psikolojik danışmanı olmalı. Sadece sorunlar için değil, iyi hissetmek ve hissettirmek adına da… Çünkü her çocuk iyi hisseden ve hissettiren bir öğretmeni hak ediyor.
Kitaba gelecek olursak stresli çocuklarınıza, öğrencilerinize tavsiye edebileceğiniz; kitaptaki uygulamalar sayesinde size açamadığı stres kaynaklarına ve hislerine ulaşabileceğiniz güzel bir eser olmuş. Diğer duygular içinde yeni eserler yoldaymış…
24.03.2024

Hem tasarımıyla hem içeriğiyle harika bir kitap daha…
Bu kitabın bir kapağı yok, olaylar kapak kısmından itibaren anlatılmaya başlanmış; ben bunu mülteci kampında sıkışıp kalmış çocukların hikayelerinin iki kapak arasında bir kere daha sıkıştırılmaması olarak yorumladım
Kitabın diğer bir dikkat çekici kısmı ise kitaptaki mülteci çocukların bir ismi yok bunun yerine hepsine bir harf verilmiş çünkü onlar yaşam kartına sahip değiller (!) yani kimliksizler…

Basit, sade bir anlatım tercih edilmiş olsa da karakterlerin hepsi ayrı bir simge… mülteci kampından çıkmayı başarıp “ileri” ye doğru gittiği düşünülen O ve onu izleyen arkadaşları metaforu ile açık bırakılmış bir son…

Mülteci bir anne babanın çocuğundan gerçek mülteci hikayelerinden derleme bir hikaye…
24.03.2024

O gün gazete manşetlerinde bir haber:Savaşı bitiren sinek! Nasıl olabilirdi bu? Kitapta bu nasıl oldu, olabildi onun hikayesi anlatılıyor.
Kitabın ana karakterleri Rel, Kolkex, Fito ve Sinek isimli karasinekler.
Farklı bir bakış açısı geliştirecek, insanların bazen hayvandan daha az duygu sahibi olduğunu bir kere daha gösterecek; güzel, farklı bir eser.
Tek rahatsız olduğum kısım Nepal’deki hoşgörülü keşişlerin sürekli vurgulanmasıydı zira iki kişiden birinin keşiş olduğu, en koyu Budistlerin yaşadığı Myanmar’da Müslümanlara yapılan zulüm herkesin malumudur.