Toplam yorum: 3.077.321
Bu ayki yorum: 4.200

E-Dergi

harry_haller Tarafından Yapılan Yorumlar

25.09.2008

richard dawkins'in kitaplarını seviyorum . bu kitabıda sevdim . dawkinks'in tüm kitaplarında yazdıklarının neredeyse %99'una katılıyorum fakat Tanrı'nın yokluğuna ikna olamadım . Dinlerin dünyaya verdiği zarar aşikar fakat gözden kaçırılan diğer nokta biliminde insanlığa en az din kadar belkide daha çok zarar veriyor oluşu. hiroşima ,nagazaki katliamları , dünyanın çeşitli bölgelerinde savaşlarda kullanılan silahlar , mevcut silah teknolojisinin sorumlularıda bilim adamları !

siz şimdi diyeceksiniz ;" ama bir çok hastalığada çare buluyorlar ve insanların hayatlarını kurtarıyorlar " doğrudur. fakat aynı şekilde çok iyi niyetli din insanlarımızda var ve onlarda bir çok kayıp ruhu kurtarıyorlar !
kimi dine ihtiyaç duyar kimi somut bilime..
kısacası herkes için yol farklıdır .
14.01.2006

Gothe bir dahidir ama Faust bu dahinin en iyi eseri değildir.Faust'u bu kadar değerli kılan;Gothe'nin yaşamının son yıllarında alman halkı için nerdeyse bir peygamber kadar sevilmesi ve bu peygamberin ömrünü adayıp 60 yılda yazdığı bir kitaba gösterdikleri kutsal sevginin kitabı efsaneleştirmesidir.Kitap özet olarak buradaki arkadaşların anlattığı gibidir fakat 60 yıl içersindeki kitabı mükemmelleştirme çabası onu uzun bir şiir haline getirmiştir.Okuması zor ve anlamı derinleştirerek sunan bir eserdir.Bu yüzden sürükleyici bir roman beklentisi içerisindeki okuyucular bu kitaptan uzak durmalılar.Çok eski bir soruna (insan-şeytan-tanrı) yoğun bir edebi anlatımla hayat vermiş, Gothe'nin belkide en kötü kitabıdır.Bu kitabı okuyupta beğenmeyenler Gothe okumaktan korkmasınlar . Birde "Genç Werther'in Acıları"nı deneyin:)
25.09.2005

Bu kitap Türk edebiyatında hele ki son dönem Osmanlı edebiyatında kolay kolay rastlayamayacağınız kadar derin bir felsefe içeren ve bunu hayali bir serüvenle süsleyen ,tasavvuf felsefesinin derinliklerinde yüzerken bir çok doğu ve batı felsefesine de göndermeler yapan ender bulunan ve özel bir kitaptır . Bu kitaptan hoşlananlar İhsan Oktay Anar’ın Puslu Kıtalar Atlası ve Hesse’nin Sidartha’sını da okumalılar.
25.09.2005

Nelerin erdem ve yetenek olduğuna nasıl karar verilebilir? Kimilerince hırsızlıkta bir erdem olabilirken bir insan zeka ve yeteneklerini tüm dünyayı bencilce sömürmek için kullanırsa bu adil midir ?Ve insan ruhtan yoksun bir makinemidir ki çevresinde olup bitenlere duyarsız kalabilsin? Her şeyden önemlisi neden dünya bu kadar ciddiye alınıyor? Yazar kendi kurduğu ideolojinin karşısında olan karakterleri karikatürize ederek okuyucunun gözünde değersiz kılmış ve felsefesini oluşturmak için seçtiği karakterlerde özenle durarak kahramanlaştırma yoluna gitmiş. Reklam dünyasında olanlar ya da nihai amacı para kazanmak olan dünyayı fazlasıyla ciddiye alanlar mutlaka okuyun belki daha çok kazanırsınız.
25.09.2005

Yazarın en popüler romanı ama sakın popüler olduğu için bu kitaptan uzak durmayın.Yine bir yokoluşun ve yalnızlığın Auster’in eliyle nasıl bir sihir havasına büründüğüne şahit olacaksınız. Kitabın içerisinde bir değil bir çok hikaye var ve hepsi bir değil birkaç noktada kesişiyorlar. Auster dünyanın en basit kelimelerini dünyanın en zor duygularını anlatmak için ustaca kullanıyor .