Toplam yorum: 3.076.922
Bu ayki yorum: 3.800

E-Dergi

Yusuf S. Tarafından Yapılan Yorumlar

17.07.2015

Kitabı beğenerek okudum. Yalnız 100 sayfanın son 35 sayfası, çevirenin notları. Ve bu notlar olmasaydı kitap daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Buradaki mevzuların çoğu kitabın ana mesajına uzak olan meseleler (Kuran önce levhi mahvuza indirildi, sonra şuraya indirildi; acaba 23 yılda mı indi yoksa 22 yılda mı indi vs vs gibi günümüz pratik hayatında yansıması olmayan bilgiler). Güzel bilgiler de var bu kısımda, ama onlar kitapta ilgili yerlere dipnot olarak eklenebilirdi.
11.08.2012

Zaten Firarperest'in devamı olarak oluşturulmış. Yazar da bunu söylüyor.
11.08.2012

İnanılmaz ama inanılmaz güzel bir kitap. Taaa 40 sene öncesinden bilge kral nasıl da islami yaşamı bu kadar gerçekçi tahlil edebilmiş. İnanamadım kitabın o kadar eski yazıldığına. Sanki günümüzdeki müslümanlığı inceleyip yazmış. Herkes ama herkes okumalı.
11.08.2012

Çok sevdiğim Cihan Aktaş için "Mustafa Kutlu ekolünden" diye tanımlamalar duyunca sağda solda, hiç Mustafa Kutlu okumamışlığımdan utanıp birkaç kitabını edindim, biri de buydu. Kitabı okuyunca, gerçekten benim o çok keyif aldığım Cihan Aktaş hikayelerinin aslında ana kaynağını bulmuş gibi oldum. Çok güzel bir kitap, Engin ve Süheyla karakterleri çok güzel işlenmiş. Dünyaya sırtını dönmek, "ne kadar çok tokası olduğunun farkına varmak", çok güzel tanımlamalar. Okuduktan sonra en az 3-4 kişiye hediye ettim tekrar alıp. Kitabı okuduktan sonra geçenlerde Fatma Barbarasoğlu'nun kitaptaki Süheyla ile ilgili yazdığı yazıları da muhakkak okumalısınız.
11.08.2012

Aşağıdaki H. Altaçlı'ya ait yorumu okuyunca kitabı almaya karar verdim. Aynı Cihan Aktaş kitaplarını tarif ediyordu sanki sayın Altaçlı, mesaj kaygısı gütmeden herşeyi olduğu gibi artısıyla eksisiyle anlatmak..
Kitabı okudum; bir kere Cihan Aktaş hikayelerine göre çok çok kısa hikayeler. O yüzden ilk başta zorluk çektim, ama içindeki hikaye sayısı o kadar fazla ki alıştım sonra, ve gerçekten keyif almaya başladım. Nasıl hayatta hiçbirşeyde mutlu son yoktur aslında, gelip giden olaylar zinciridir yaşadıklarımız, bu hikayeler de öyle. Hayatın belli kesitinden alınıp yansıtılmış. Bu bakış açısına aşina olmayanlar sonu olmayan hikayeleri beğenmeyebilir, ama hayatın gerçeğine uzak olmak demektir bu beğenmemek de.. Velhasıl, kitap çok iyi.