banner
15-16. Yüzyıllarda Osmanlı İktisat Zihniyeti/13-A-3

15-16. Yüzyıllarda Osmanlı İktisat Zihniyeti/13-A-3

XV. Yüzyıl itibariyle Avrupa'da filizlenen burjuva değerlerinin reddedilmesi, Kapitalizm bilincinin Osmanlı'da canlanmasına meydan vermiştir. Sözü edilen zamanlarda dinamik bir zihniyetin motivasyonu ile Batı Avrupa'da "Orta Çağlaşma" tarihe mal olurken, aynı devirlerde Osmanlı, İktisadi hayatta Orta Çağ değerlerini adeta devralmıştır. Gerçekten, gelenekçiliğin kuşattığı ilişki düzeinde, rutin faaliyetlerin alışılmış seyri, ahilik teşkilatının bir çeşit taritak-ocak disiplini içindeki işleyiş tarzı tam bir Orta Çağ iş disiplinini yansıtmaktadır.

Çalışmada varılan en kesin ve iddiali diyebileceğimiz sonuç, XV ve XVI. Yüzyıllarda Osmanlının iktisadi hayatının "maddeleşmediği" gerçeğidir. Maddeleşmemiş dünya görüşünün en belirgin şekilde görüldüğü loncalar, "kapalı-durgun" iş ahlakının katı kurallarının dışına çıkamamışlardır.

Kısaca XV. Ve XVI yüzyıllarda Osmanlı İmparatorluğu, siyasi ve idari bakımdan tam bir dünya imparatorluğu olurken aynı dönemde İktisadi olarak çözülme sürecine girmiştir. Etkilerini günümüzde dahi hissettiğimiz pasif ve durgun iktisat ahlakı zihniyeti, toplumun her katmanında derinlemesine makes bulmuştur denilebilir.

Liste Fiyatı: 111,00
Yayın Tarihi: 06.05.2002
ISBN: 9789758513208
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 160
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 21 cm

Bu üründen 58 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
111,00

Genellikle 5-7 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 10

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 99,90
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/1516-yuzyillarda-osmanli-iktisat-zihniyeti13a3/46025.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:56154/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner