banner
1896 (Hicri 1314) Kosova Vilayeti Salnamesi (Üsküp, Priştine, Prizren, İpek, Yenipazar, Taşlıca)

1896 (Hicri 1314) Kosova Vilayeti Salnamesi (Üsküp, Priştine, Prizren, İpek, Yenipazar, Taşlıca)

Salnameler son dönem Osmanlı Devleti'nin sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik mirasını aydınlatması bakımından en önemil kaynaklardandır. Salname bir senelik hadiseler topluca göstermek üzere düzenlenmiş eserler için kullanılmış bi tabir olup, Türkçe'ye Tanzimat'ltan sonra girmiştir. Farsça bir kelime olan Salname, sene manasına gelen Sal ile mektup, kitap manasına gelen name kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. Salnamenin günümüzdeki karşılığı yıllıktır. Salname Fransızca'da Annuaire İngilizce'de Year book Almanca'da ise Almanak tabirleri ile ifade edilmektedir.

1763 yılından itibaren Almanya'da Gotha'da Almanca, daha sona Fransızca olara jenolojik tablolar ve diplomatik şahıs adları yılığı şeklinde yayınlanan Almanach de Gotha'ları gören Sadrazam Mustafa Reşid Paşa benzer eserlerin Osmanlı Devleti'nde de yayınlanmasını istediği fikri ileri sürülmektedir.

Liste Fiyatı: 32,41
Derleyici: H. Yıldırım Ağanoğlu
Yayın Tarihi: 20.03.2003
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 382
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 16 x 22.5 cm

Bu üründen 23 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/1896-hicri-1314-kosova-vilayeti-salnamesi-uskup-pristine-prizren-ipek-yenipazar-taslica/51617.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:105852/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner