banner
1937 - 2017 Yılları Arasında Türkiye'yi Aydınlatanlar & Gazeteci Abdullah Işıklar Tanıdı, Dinledi, Anlattı

1937 - 2017 Yılları Arasında Türkiye'yi Aydınlatanlar Gazeteci Abdullah Işıklar Tanıdı, Dinledi, Anlattı

Bu eser Abdullah Işıklar ağabeyin mahfelinde her hafta yapılan sohbetlerin bir araya getirilmesiyle ortaya çıktı. 1933 Arapgir'li Abdullah Işıklar, 4 yaşından itibaren hatırladıklarını anlattı. Daha önceleri Cağaloğlu'da bir kitapçı dükkanı vardı. Molla Fenari Mescidi karşısında, Çatalçeşme sokakta. Orada bir araya geliyorduk. Hemen her münevver-aydının yolu Cağaloğlu'ya düştüğünde o dükkana uğrar, oradaki irfan sofrasından payına düşeni alırdı.  Bu defa Beşiktaş'ta değişik zamanlarda, değişik çay bahçelerinde bir araya geliniyor. Cuma Günleri öğleden sonra bir araya gelinip, akşama kadar irfan sofrasından nasipleniliyor, ikramlar aralıksız devam ediyor. Anlatım, oturumlar halinde gerçekleşti. Gazeteci, yayıncı Abdullah Işıklar kaderin tecellisiyle yaşadığı dönemin tüm eli kalem tutanlarını, tanıma şansına ermiş, onlarla samimi münasebetler geliştirmiş. İstedi ki, o tanıdığı insanlardan duyduklarını, gördüklerini, topluma, insanlara ışık tutma olarak telakki ederek anlatılsın. Sık sık şunu tekrarladı.
-Madem Allah bana hafızamı bahşetmiş, tanıdığım o değerli insanlardan dinlediklerimi, gördüklerimi, kitaplarında olmayan hususiyetlerini gelecek nesillere anlatalım. Bu hatıralarını anlatırken, üniversite talebesi olduğu yıllarda, gazetecilik yaptığı yıllarda. Fetih ve Mizan gazetelerini çıkardığı zamanlardaki Allah ve Peygamber sevgisini ve heyecanını fazlasıyla duyduğunu ifade etti.
IŞIK SAÇANLAR
Bir yol var. Üzerinden insanlar gelip geçerken önlerini, bastıkları yeri görsünler diye ışıklandırılmış yol. 'Yol o'dur ki doğru vara' söyleyişi bilinir. İnsanlar bazı ışıklandırılmış yollarda yürürler önlerini görerek, bazı insanlar da yola ışık olurlar, gazeteci Abdullah Işıklar tanıdığı tanıştığı insanların milleti, insanları nasıl aydınlattıklarını, irşad ettiklerini anlatıyor. Maksat hatırat yazmak değil. İnsanlara ışık saçan kişilerin kitaplarında olmayan görüşleri ve hallerini bir demet olarak sunmak. Tevriye sanatı, edebi sanatlar içinde çok renkli bir sanattır. Ben de onu çok severim. Bir kelimeyi farklı iki anlam için aynı anda kullanmak. Yoldaki Işıklar böyle bir tevriye sanatının makesidir. Alanıdır, Mekeanıdır. Abdullah Işıklar hem doğru varan yoldadır, hem de o yola ışık vermektedir. Hazreti Peygamber Aleyhisselâmın mescidde 'kime vurmuşsam gelsin vursun' diyerek sırtını açtığı, Hazreti Ömer'in, Allah ondan razı olsun, sokaklarda gezerken süte su katılmasına karşı çıkan genç kızın ödüllendirilmesinin, boyu uzun olduğu halde ganimet kumaşından bir sako yaptırmış olmasını tenkit eden sahabiye oğlunun cevap vermesini istemesini, oğlu da benim payım ile babamın payı birleşince bir ceket olmaya yetti demesini, Hazreti Ali'nin, Allah ondan Razı olsun, öldürmek üzere olduğu bir kafirin yüzüne tükürmesi üzerine, 'seni Allah için öldürecektim. Şimdi bana tükürdün, nefsim karıştı. Onun için seni öldürmekten vaz geçtim' davranışını kendine misal alan bir mü'min. O'nu Malatya Arapgir ilçesinde ete kemiğe bürünmesinden sonra, aklında kalan ilk hatıralarından itibaren dinleyeceğiz. Anlattığı her hatıra bir devrin tahlilini yapmamıza, bütünü parçalarına ayırmamıza, bütünü görmemize ışık tutuyor.

Liste Fiyatı: 20,00
Yayın Tarihi: 01.04.2020
ISBN: 9786054088393
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 4 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/1937-2017-yillari-arasinda-turkiyeyi-aydinlatanlar-gazeteci-abdullah-isiklar-tanidi-dinledi-anlatti/537545.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11186852/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner