banner
1937: Stalin’in Terör Yılı

1937: Stalin’in Terör Yılı

Bu eser, bir Rus Marksist tarihçinin Sovyetler Birliği tarihindeki en trajik ve can alıcı yıl üzerine yaptığı ilk büyük çalışmadır. Yayımlanan arşiv belgeleri de dahil olmak üzere Sovyet materyalleri hakkında ansiklopedik bir bilgiye sahip olan Profesör Vadim Rogovin, Stalin’in tasfiyelerinin nedenleri, etkileri ve sonuçları hakkında ayrıntılı ve derin bir analiz sunuyor.
 
Rogovin, terörün temel işlevinin ve amacının Stalin’in bürokratik rejimine karşı azımsanmayacak sosyalist muhalefetin fiziksel olarak yok edilmesi olduğunu gösteriyor. Dahası, Rogovin bu tarihsel trajedinin tam merkezine, çoğu çağdaş tarihçinin çeşitli ideolojik nedenlerle görmezden gelme eğiliminde olduğu önemli bir siyasi figürü yerleştiriyor: Lev Troçki. Rogovin, tasfiye hareketini Stalin’in Troçki’nin etkisinin tüm kalıntılarını ortadan kaldırma kararlılığından ayrı anlamanın mümkün olmadığını vurguluyor. Troçkizm, yıllarca süren baskılara rağmen, SSCB içinde önemli bir desteğe ve devrimci potansiyele sahip güçlü bir akım olarak kalmıştı.
 
Vadim Zaharoviç Rogovin (1937 – 1998), Felsefi Bilimler Doktoru ve Moskova’daki Rusya Bilimler Akademisi Sosyoloji Enstitüsü’nün önde gelen araştırmacılarındandı. Kendisi sosyal politika sorunları, sosyal düşünce tarihi ve eski SSCB’deki siyasi hareketlerin tarihi üzerine sekiz monografi de dahil olmak üzere 250 bilimsel çalışmanın yazarıdır. Rogovin Eylül 1998’deki vakitsiz ölümünden önce Stalinist rejime karşı sosyalist muhalefet hakkında dünyanın dört bir yanında konferanslar vermiştir.

Liste Fiyatı: 340,00
Çevirmen: Selçuk Eralp
Yayın Tarihi: 19.03.2024
ISBN: 9786057097941
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 660
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 21 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
233,75

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 468

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 215,05
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/1937-stalinin-teror-yili/678354.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11869525/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner