banner
Acaibü'l - Mahlukat & Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları II

Acaibü'l - Mahlukat Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları II

1975 yılından itibaren çeşitli yayın kurulu üyelikleri, editörlük, komisyon üyelikleri gibi görevleri de üstlenmiş olan Prof. Dr. Günay Kut, Harvard Üniversitesi, Yakın Doğu Dilleri ve Medeniyetleri Bölümü tarafından yayımlanan TUBA (Journal of Turkish Studies=Türklük Bilgisi Araştırmaları) adlı dergide önce yayın kurulu üyesi, sonra genel yayın yönetmeni olarak görev yapmaktadır. 1985-88 yılları arasında Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi yayın kurulu üyesi olarak görev almıştır. 1990-92 yılları arasında Mutfak Dostları Derneği üyeliğinde bulunmuştur. 1988 yılından itibaren Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedisi akademik kurul üyesi, 1998 yılından itibaren Tarih Vakfı, 1'ertev Naili Boratav Arşivi yayın komisyonu üyesi, 1999 yılından itibaren de Boğaziçi Üniversitesi, BÜVAK yayın komisyonu üyesi olarak çalışmaktadır.
Günay Kut'un bugün 5'i yayına hazır veya hazırlanmakta olan 19 kitabı, 118'i yayımlanmış 126 makalesi ve 34 bildirisi bulunmaktadır. Eski Türk edebiyatı alanında gerek Türkiye'de, gerekse yurtdışında bir otorite olan Prof. Dr. Kut'un yayınları, kendinden sonra yapılan çalışmalara örnek teşkil etmiştir. Örneğin Sehî Bey'in Heşt Bihişt adlı tezkiresi üzerine yaptığı çalışmada kullandığı yöntem kendisinden sonra bu konuda çalışma yapanlara model olmuştur. Bu çalışmalar sadece edebiyat ve edebiyat tarihi alanında değil, yazmabilim, İstanbul şehir tarihi ve yemek kültürü gibi değişik alanları da içermektedir. Dünyanın önde gelen yazmabilim uzmanlarından olan Kut, bir ekip tarafından yürütülmüş olan TÜYATOK projesi kapsamında yayımlanan on bir kataloğa ortak yazar olarak imza atmıştır. Ayrıca bireysel olarak Tercüman gazetesi koleksiyonunda bulunan Türkçe yazma eserler ile Oxford Bodleain Kütüphanesi'nde bulunan Türkçe yazma eserlerin kataloğunu da yayımlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nde bulunan ve yürütücüsü olduğu bir proje sonucu bir ekiple yayıma hazırlanan I. cildi Türkçe, II. cildi Arapça ve Farsça yazma eserlerin kataloğu da Boğaziçi Üniversitesi Yayınları'ndan çıkacaktır. Ayrıca sekiz araştırına projesinde yürütücü veya proje ekibi elemanı olarak yer almıştır.

Liste Fiyatı: 100,00
Yayın Tarihi: 07.04.2011
ISBN: 9786054055142
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 482
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 144 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 80,50
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/acaibul-mahlukat-eski-turk-edebiyati-arastirmalari-ii/253473.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:194876/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner