banner
Açıklamalı Divan Şiiri Sözlüğü & Eski Türk Edebiyatında Mazmunlar ve İzahi

Açıklamalı Divan Şiiri Sözlüğü Eski Türk Edebiyatında Mazmunlar ve İzahi

Ahmet Talât Onay (1885-1956), şair, yazar, gazeteci, edebiyat araştırmacısı, eğitimci, idareci ve politikacı olarak hizmet ve faaliyetlerde bulunmuş çok yönlü bir şahsiyet- tir. Özellikle, örneklerden yola çıkarak Türk Halk edebiyatının kurallarını sistemleştir- meyi deneyen ilk araştırmacı olarak önem taşımaktadır. Dârülfünûn'daki hocaları Müftüoğlu Ahmet Hikmet, Velet Çelebi, Necip Âsım ve Hamdullah Suphi Tanrıöver gibi tanınmış kişilerin etkisiyle o yıllarda revaçta olan Türkçülük fikrini benimsemiş, Milli Mücadele'den başlayarak hayatının sonuna kadar bu düşünceyle milletinin hizmetinde bulunmuştur.
Ahmet Talât'ın Açıklamalı Divan Şiiri Sözlüğü, bu konuda yapılmış ilk kapsamlı çalışmadır. Yazarın on yılda hazırladığı bu kitapta 1000 kadar madde yer almaktadır. Yazar, her konuyu yüzlerce şairden seçtiği örnek beyitlerle açıklarken, eserini aynı zamanda zengin bir antolojiye dönüştürmüştür.
Eserin bir başka özelliği de, Velet Çelebi, Tahir Olgun ve Fuat Köprülü gibi alanın otoritesi kişilerin tashih ve onayından geçmiş olmasıdır.

Liste Fiyatı: 46,30
Yayın Tarihi: 18.11.2009
ISBN: 9786054042142
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 704
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16.5 x 24 cm

Bu üründen 141 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/aciklamali-divan-siiri-sozlugu-eski-turk-edebiyatinda-mazmunlar-ve-izahi/140175.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:66305/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner