banner
Alacakaranlık Dergisi Sayı:14 Mayıs 2018

Alacakaranlık Dergisi Sayı:14 Mayıs 2018

14. sayının kapağında Seda Civan’ın Pennywise illüstrasyonu yer alırken, arka kapakta Cem Özüduru’nun gore çizimi ile cehennemin kapıları aralanıyor. Ön iç kapakta ise Yasin Karakaya’nın Norman Bates çalışması yer alıyor. Dergideki yazılara çizimleriyle; Beril Köroğlu ve Onur Özcan katkıda bulunuyor.
Mayıs sayısında Anıl Koç, “Değişen Dünyada Gotik Bir Masal” yazısında; ülkemizde de 27 Nisan’da vizyon görecek The Lodgers filmini, içerdiği gotik öğeler ve 1. Dünya Savaşı sonrası değişim dönemi üzerinden ele alıyor. Burak Bayülgen, Adkins’ten yola çıkarak bu sefer yas tutmanın sadece birey babında değil, aile, toplum ve devlet babında nasıl işlediğini Hegel’e başvurarak The Other Side of The Door filmi üzerinden inceliyor. Beril Köroğlu, yemek kültürü ve korku sinemasını birleştirerek yazdığı yazılara; “Şeker ve Psikoloji İlişkisi: The Shining” yazısı ile devam ederken, şekerin duygusal duruma etkileri üzerinden Torrance ailesinin Overlook Hotel’de tükettikleri gıdalarla ilişki kurarak, kült filme yeni bir yorum getiriyor. Kaya Özkaracalar, “Jeepers Creepers’ın Yönetmeninin İlk Uzun Metrajı: Clownhouse” yazısında yönetmen Victor Salva’nın sansasyonel kariyeri ve bireysel geçmişini masaya yatırırken, filmlerinde yönetmenin kendisinden kilit parçaları buluyor. Hazal Bayar, “Korku Sinemasında Süregelen Kadın Temsiliyetleri” yazı dizinin, “1960 Korku Sinemasında Kadın” bölümünün üçüncü kısmında; cadı/vampir temsillerinin en sağlam göstergesi olan Black Sunday ve Rape of the Vampire filmlerine değinirken, savaş sonrası korku sinemasının önemli örneklerinden Japonya’dan Onibaba’yı ve Fransa’dan Eyes without Face filmini ele alıyor. Deniz Cansever, “Akademinin Beklenmeyen Misafirleri: Prince of Darkness & Candyman” yazısıyla akademinin bu filmlerle olan olası ilişkisini tartışmaya açıyor. Yasemin Akman, “İhtimaller Cetvelinde Ölüm de Varmış” yazında kült filmlerin, kült olma mertebesine nasıl eriştiğini Carnival of Souls fimi üzerinden sorguluyor. Beril Köroğlu ve Anıl Koç, Cthulhu kahve fincanları, Freddy Kruger kupaları, parmak anahtarlıklar ve daha nice kullanılabilir heykelleri, Ratherart adı altında yapan Ayşe Nil Öztürk’le, korku sinemasıyla işini nasıl birleştirdiğine dair keyifli bir röportaj gerçekleştiriyorlar. Semra Doll, Karanlığın Kadınları yazılarına, “Lucifer’la Dracula’nın Paylaşamadığı Kadın: Eva Green” yazısıyla bir yenisini eklerken, Eva Green’in karanlık ruhuna bir gezinti gerçekleştiriyor. Burçin Yapıcı ise Psycho filminin unutulmaz sapığı Norman Bates karakterini, “Kuş Tuzağında Bir Hayat: Norman Bates” yazısında derinlemesine inceliyor.

Liste Fiyatı: 8,91
Yayın Tarihi: 01.05.2018
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı

Bu üründen 11 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/alacakaranlik-dergisi-sayi14-mayis-2018/479774.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:7256651/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner