banner
Alternatif Eğitim Dergisi Bahar 2018

Alternatif Eğitim Dergisi Bahar 2018

Birçok ebeveynin çocularından  beklentileri arasında  iyi bir okul kazanarak iyi bir meslek sahibi olması düşüncesi bulunmaktadır. Fakat bu beklentinin en önemli kısmı hiç kuşkusuz nitelikli okullardan birini çocuğun kazanmasıdır. Adı-sanı, ünü, geleneği, başarıları, verdiği formasyonu, efsane kadroları, dil eğitimi iyi bilinen bu okulların bu kadar talep görmesinin ardında yatan dinamikler nelerdir?
 
Alternatif Eğitim Dergisi bu sayıda tartışmaya konu olan “nitelikli okullar”ın başarısının ardındaki akademik ve öğretimsel (Fransızca deyimle scolaire) yönlerini ele aldı. Bu okulları diğerlerinden farklılaştıran (talep, tanınırlık, akademik başarı, uluslararası kabul vb.) özellikler arasında tarihsel geçmiş, kurumsal yapı, öğretmen kadrosu, materyal imkânı, okul mimarisi, yabancı dil, teknik donanım, bütçe vb bulunduğu ileri sürülebilir. Fakat bu “nitelikli okullar”ı diğerlerinden en çok farklılaştıran, altyapıya ait imkânların (bina, öğretmen kadrosu, bütçe, sosyal ilişkiler ağı vb.) yanı sıra, öğretim sürecinde uygulanan efsanevi sıkı disiplin olsa gerek. Dosyada yer alan yazılarda bu disiplinin, “sıkı çalış(tır)ma”nın dışında, işine önem verme, pozitif sonuç almak için kıyasıya bir mücadele etme, hayatta bir şeyleri değiştirmenin mümkün olduğu, toplumsal sorunlara duyarlı bir yaklaşımın eğitimi anlamlı kıldığını vazeden çeşitli boyutlar içerdiğini söylemek mümkün.
 
Alternatif Eğitim Dergimizin bu sayısında nitelikli okulları tartışmaya ve anlaşılır kılmaya çalıştık.
 

Liste Fiyatı: 99,00
Yayın Tarihi: 24.04.2018
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 288
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 21 cm

Bu üründen 5 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 62,62
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/alternatif-egitim-dergisi-bahar-2018/459828.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:5872954/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner