banner
Arapça Basın Dili & Metinler- Alıştırmalar-Sözlük

Arapça Basın Dili Metinler- Alıştırmalar-Sözlük

Kitle iletişim araçları, hızla gelişmekte ve refah seviyesi artmaktadır. Bu bakımdan global dünya artık küçülmekte ve insanlar arasındaki ilişki ve iletişim gereksinimi hızla artmaktadır. Dolayısıyla uluslararası düzeyde iletişim işlevini yerine getiren dillere yönelik öğrenme merakı git gide artış göstermektedir. Söz konusu dillerin başında Arapça gelmektedir. Arapça gününmüzde 22 ülkenin ve yaklaĢık 430 milyon insanın resmi dilidir. Bunun dışında islam coğrafyasının diğer bölgelerinde bulunan Arap olmayan halkların da Arapçaya yoğun bir ilgi gösterdiklerini görmekteyiz. Nitekim gerek ilahiyat Fakülteleri, islamî ilimler fakülteler, Mütercimlik Tercümanlık ile Arap Dili ve Edebiyatı bölümlerine artan yoğun ilgi, gerekse lisans üstü eğitim ve akademisyenlik için aranan YDS şartı ülkemizde de modern Arapçaya yoğun bir ilginin oluşmasına sebep olmuştur.
Bu çalışmamızın, hem Arap Dili ve Edebiyatı, Mütercimlik Tercümanlık bölümlerinin Arapçadan Türkçeye çeviri vb. derslerde okutulmak hem de YDS’ye hazırlananlar için faydalı olacağına inanıyoruz.
Bu kitap ile; Arapça yazılı basından edebiyat, sağlık, ekonomi, kültür ve sanat, politika, bilim ve teknoloji, çevre ve doğal yaşam konularıyla ilgili yayımlanan güncel haberler seçilerek, Arapça öğrenmek isteyenlerin hem haber metinlerine aşina olmaları hem de söz konusu alanların terminolojisini öğrenmeleri hedeflenmektedir.
Kitaptaki parçaların tümü alıştırmalarla tahlil edilemiş ve her metnin alıştırmasından sonra da metnin ana temasını anlamaya yönelik sözlük kısmına yer verilmiştir.

Liste Fiyatı: 60,00
Yayın Tarihi: 01.09.2018
ISBN: 9786059727792
Dil: ARAPÇA,TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 199
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 19 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/arapca-basin-dili-metinler-alistirmalarsozluk/431820.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:4262682/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner