banner
Aristoteles Yazıları & Metafizik ya da "İlk Felsefe" Üzerine

Aristoteles Yazıları Metafizik ya da "İlk Felsefe" Üzerine

Eğer Batı Uygarlığı' nın tüm yükünü omuzlarında taşıyan felsefi bir Atlas varsa bu Aristoteles'tir. Ayn Rand'ın bu sözleri kimilerine aşırı gelse de gerçeğin kendisine başvurulduğunda onun eksik bile kaldığı söylenebilir. O yalnızca Batı Uygarlığı' nın Atlas'ı olarak kalmamış deyim yerindeyse her iki dünyanın yani hem Batı'nın ve hem de Doğu'nun tüm bilimsel ve felsefi birikimlerinin temelinde bulunan onu kuran ve taşıyan bir Atlas olmuştur. O nedenledir ki Araplar Aristoteles'i İlk Öğretmenleri olarak kabul etmişlerdir. Batı'ya gelince Aristoteles'i anlamadan ve bilmeden O'nu anlamak ve bilmek nasıl olanaksız ise İslam felsefesini de Aristoteles'e başvurmadan anlamak ve bilmek o ölçüde olanaksızdır. Yirminci yüzyılın son çeyreğinden bu yana süregelen 'felsefenin geleceği' ve Batı Uygarlığı' na ilişkin yapılan tartışmaların Aristoteles'ten başlaması ve onunla devam etmesi ise onun düşüncelerinin günümüz için de büyük bir önem taşıdığını gösterir.
Bu kitap Aristoteles'in düşüncelerini skolastik ve dogmatik sınırlar dışında anlamaya yönelir. Özellikle kinesis energeia entelechela ve dunamis gibi terimlerin analizinden hareketle Aristoteles'in varlık var olan üzerine görüşlerini yeni bir kavrayış ışığında ele almaya çalışır.

Liste Fiyatı: 110,00
Yayın Tarihi: 28.08.2012
ISBN: 9786055790318
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 215
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 21 cm

Bu üründen 117 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 101,20
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/aristoteles-yazilari-metafizik-ya-da-quotilk-felsefequot-uzerine/280713.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:81050/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner