Ateşdikenleri

Fakir Baykurt, 15.6.1929’da Burdur’un Akçaköy’ünde doğdu. Köy Enstitüsü’nde, Gazi Eğitim’de, ABD-Bloomington Indiana Üniversitesi’nde okudu. Köy öğretmenliği, müfettişlik, sendika başkanlığı, Kültür Bakanlığı danışmanlığı yaptı. Sanata şiirle başladı. Şiiri boşlamadı. “Ateşdikenleri” onun ikinci şiir kitabıdır. Romanlar, öyküler yazdı. Türkiye’de 6, Almanya’da 2 ödül kazandı. Yapıtları sinemaya uyarlandı, yabancı dillere çevrildi.
 
Fakir Baykurt yoksulluğun çocuğudur. Yaşama yoksulların penceresinden bakar. Yazılarını o pencereden bakarak yazar. Yoksullar tarafından tutulmasının nedeni budur. Kalemiyle, diliyle, yaşantısıyla onlardan biridir. Onda sivriliğe, sekterliğe raslayamazsınız. Bir bombacının değil, ardında domuz damları örerek ilerleyen madencinin karakterini taşır. Romanlarında olduğu gibi şiirlerinde de bu anlayış vardır.
 
Kendi cennetini terkederek endüstrinin cehenneminde karın doyurmaya çalışan insanlarımızın duygularını dile getiriyor, onlarla birlikte üzülüyor, onlar için çırpınıyor.
Ali Arslan
Türkiye Postası, 6.10.1989
 
Baykurt, delikanlı yaşında başladığı şiiri öbür çalışmaları arasında hep sürdürdü. Ne var ki yayımlamayı öne almadı. Kendisi onları uzun emek ürünü, ama alçakgönüllü çalışmalar olarak görür. Bundan ötürü şiir kitabı çıkarma konusunda çekingen olmuştur.
 
Liste Fiyatı: 174,00TL
Yayın Tarihi: 11.10.2019
ISBN: 9750408038
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 168
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm
Bu üründen 14 adet satın alındı.

İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
137,98TL
Kazanacağınız Puan: 276
Genellikle 4-6 gün içinde kargoya verilir.
Platin Üyelere Özel Fiyat 124,18TL
Okuma Listeleri:
0 kişi
0 kişi
1 kişi