banner
Bizans Kısa Kronikleri & Osmanlı Tarihinin Bizanslı Tanıkları

Bizans Kısa Kronikleri Osmanlı Tarihinin Bizanslı Tanıkları

“İsa’nın doğumundan sonra 1553 yılı, 28 Ağustos’ta Sultan Souleimanes [I. Süleyman] büyük bir orduyla Perslerin [Safevi] üzerine yürüdü. O oradan dönerken, Moustafas [Şehzade Mustafa] isimli oğlu ki Hıristiyanları çok severdi, babasına itaat ederek kenti terk etti. O [I. Süleyman] onu [Mustafa] yakalayarak, öldürdü. Bütün ordu babanın kendi oğlunu öldürttüğüne dair bu zavallı emirden haberdar olduğunda, hepsi gözyaşı döktü ve inançsız ve merhametsiz babanın kalpsizliği hakkında az üzülmediler.”

Osmanlı tarihi hakkında irili ufaklı birçok bilgi içeren Bizans Kısa Kronikleri, bu kitapla ilk kez Türkçe olarak yayınlanıyor. Yunanca’dan çevrilen bu metinlerin, Osmanlı kronikleriyle paralel bir okumaya davet edeceğine ve bu şekilde Türkiye’deki Bizans-Osmanlı çalışmaları sahasında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz.

Liste Fiyatı: 48,00
Yayın Tarihi: 24.10.2013
ISBN: 9786053753193
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 296
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 23 cm

Bu üründen 161 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/bizans-kisa-kronikleri-osmanli-tarihinin-bizansli-taniklari/320364.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:162517/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner