banner
Buhari ve Müslim'in İttifak Ettiği Hadisler & Muttefekun Aleyh Hadisler (3 Cilt)

Buhari ve Müslim'in İttifak Ettiği Hadisler Muttefekun Aleyh Hadisler (3 Cilt)

“Müttefekun Aleyh”; Sözlük bakımından “üzerine birleşilmiş olan şey” manasında bir tabirdir.
Buhari ile Müslim’in her ikisinin ittifakla sahih kabul ederek kitaplarına (es-Sahih' lerine) aldıkları hadislere denir. Buhari ile Müslim’in “es-Sahih”leri, İslam âlimlerinin tamamına yakın büyük çoğunluğu tarafından Kur’an-ı Kerim’den sonra en sahih kitap olarak kabul edilmiştir. Bu bakımdan her ikisinde birden yer alan hadisler sahihin en yüksek derecesini teşkil ederler.
Buhari ile Müslim, İslâm ümmetinin kurup geliştirdiği rivayet sistemini en iyi bilen ve onu en sağlıklı şekilde uygulayan iki hadis otoritesidir. Onlar sadece bu özellikleriyle değil, çevrelerindeki insanları hayran bırakan anlayış, zekâ ve sağlam mantıklarıyla da tanınırlar.
Bugün problemlerimizi çözmek için öncelikle İslâm âlimlerinin eserlerine başvurmak, cevabını bulamadığımız problemleri bizden daha iyi yorumlayabilecek âlimlere götürmek, bununla da sonuç alamadığımız da meselenin hallini zamana bırakmak en uygun davranış olacaktır.
Günümüzde özellikle ülkemizde gerekli dini eğitimi alamayan insanların sayısının azımsanmayacak ölçüde olması hasebiyle, insanımızı doğrudan doğruya Kur’an ve hadislerle bilgilendirmek bu sorunu çözmenin en iyi yöntemlerinden biridir. Bu nedenle de bu çalışma, ayet ve hadislerle “İslâmî hayat ölçütleri” ve yaygın bir “ümmet eğitimi”ni hedeflemiş bir eserdir. Bu durumun, ülkemiz insanları açısından ne kadar önemli olduğu aşikârdır.

Liste Fiyatı: 750,00
Yayın Tarihi: 06.06.2014
ISBN: 9786055094157
Dil: ARAPÇA,TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 2190
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Şamuha Kağıt
Boyut: 17 x 24 cm

Bu üründen 267 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/buhari-ve-muslimin-ittifak-ettigi-hadisler-muttefekun-aleyh-hadisler-3-cilt/341601.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:273405/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner