Büyük(lere) Küçük(lere) Masallar

Yaşlı bir nine Şeytan’a, “Ben senden daha fazla kötülük yapabilirim.” demiş. “Daha fazla kırar, yıkar, dökerim. Daha kötü olaylara neden olabilirim. İstersen yarış benle.”
“Başla!” demiş Şeytan yaşlı nineye bıyık altından gülerek. “Yahu bu moruk kadın kafayı yemiş herhalde?!. Dünyada benden kötüsü var mı ki?”
 
Yaşlı nine hemen işe koyulmuş. Etrafından sorup soruşturmuş. (...)
 
Kekliğin biri çok güzel ötüyormuş. Şahin sesi işitmiş, çok hoşuna gitmiş. Bir gün dalın üstüne tünemiş. Keklik öterken şahin ona “Seninle arkadaş olmak istiyorum!” demiş. Keklik ürkmüş.
“Korkma!” demiş kendisine güvenmeyen kekliğe. “Bana güven. Hatta seninle tüm keklikler ve şahinler adına anlaşma yapacağım: Şahinler sizleri ürkütmesin diye alçaktan uçmasın, sizlerin üstünüzden hiç uçmasınlar.”
 
 
Böylece arkadaş olmuşlar. Şahin artık kekliğin yuvasına bile gidiyormuş. (...)
Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 27.03.2020
ISBN: 6057754974
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 328
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm
SATIŞ YOK (kitapyurdu.com'da SATIŞ DIŞI)
Okuma Listeleri:
0 kişi
0 kişi
0 kişi