banner
Çelimli Çalım Türk Milliyetçilerinin Mecmuası Aylık Dergi Yıl:1 Sayı:6

Çelimli Çalım Türk Milliyetçilerinin Mecmuası Aylık Dergi Yıl:1 Sayı:6

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı altıncı sayısı çıktı. Bu nüshası 40 sayfa olarak hazırlanan mecmuamızın manşeti «Beşiktaş’ın Matemine Ne Oldu ? » şeklinde. Türkiye’ye Futbol’un girmesi ile başlayan bir Futbol kronolojisi, Eski Milli Futbolcu Abdülkerim Durmaz’la Türk futbolu üzerine bir mülakat, dernek üyelerimizin yazıları ve Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in “Bir Milletin Ümidi Yoksa Kendisi de Yoktur.” başlıklı konuşması altıncı sayımızda yayınlanmıştır. Ayrıca Bernard Lazare’nin 1894’te neşredilen L’antisémitisme, Son Histoire Et Ses Causes (Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı) adlı eserinin ilk kısmı Fransızca metni ve İngilizce tercümesine ilave olarak Türkçedeki ilk tercümesi ile birlikte Çelimli Çalım’da tefrika edilmesine başlanıyor.
Beşiktaşlılar, “Balkan Harbi’nde kaybedilen toprakların tamamı geri alınana kadar formamızdaki kırmızı rengi bir matem alâmeti olarak siyaha döndürüyoruz!” demişlerdi. Fakat Beşiktaş Kulübü’nün kuruluşunun yüzüncü yılında “Artık bu millî matem bitsin, kırmızı formamıza geri dönelim!” lâfları çokça dolaştı. Bugün geldiğimiz yerde Balkan Harbi’nin bir millî felâket olduğu kanaati Türkiye’de ağırlığını hissettirmiyor. O yüzden bu felâketin başımıza niçin geldiği de mevzubahis edilen bir şey değil. Ve daha önemlisi neticeleri de inkâr ediliyor. Mesela Beşiktaş Kulübü, resmî görüş olarak forma rengi değişiminin aslının olmadığını savunmakta.

Liste Fiyatı: 55,00
Yayın Tarihi: 16.12.2014
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 40
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 24 x 34 cm

Bu üründen 347 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/celimli-calim-turk-milliyetcilerinin-mecmuasi-aylik-dergi-yil1-sayi6/357305.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:995279/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner