banner
Dede Korkut’la Kadına Dair Sohbetler 1

Dede Korkut’la Kadına Dair Sohbetler 1

Bu kitapta, kadim zamanlarda yaşayan "Has hatun" atalarımız hakkında bilinmesi gereken ancak bilinmeyen bütün konular işleniyor. Bazılarının Asena soylu “Ocak Kadını”, bazılarının inanç önderi “Kam”, bazılarının Amazon ataları gibi “Savaşçı” kadınlar oldukları belgeleniyor. Yalnız toplumdaki yerleri ve kimlikleri değil, güçlü kişilikleri üzerinde de duruluyor. Mitlerde, destanlarda yazılanlar ve kurganlarda ölülerin yanlarına konulan eşyalar incelenerek bu kadınların özellikleri ortaya konuyor. Kişiliklerinden asla taviz vermeden, erdemli ve şanlı yaşayışları gözler önüne seriliyor. İffetlerini ve şahsiyetlerini başkaları uğruna değil, kendileri için nasıl özenle korudukları; dirayetleri ve yetenekleri anlatılıyor.

Atalarımızın evlilikten ne anladıkları ve kız çocuklarına nasıl değer verdikleri, eşlerin birbirleri hakkındaki düşünceleri, tecavüz ve zina hakkındaki fikirleri, yazuk (suç, günah) işleyenlere ne gibi cezalar uyguladıkları ayrıntılarıyla ele alınıyor.

Yaşar Duran'ın uzun soluklu çalışmaları neticesinde özenle hazırlanan Dede Korkut'la Kadına Dair Sohbetler 1 isimli bu kitap, "Has hatun" atalarımız hakkındaki büyük bir boşluğu dolduracaktır.

 

Liste Fiyatı: 221,00
Yayın Tarihi: 11.01.2021
ISBN: 9786257695480
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 244
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15.5 x 23.5 cm

Bu üründen 142 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
176,80

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 160

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 159,12
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dede-korkutla-kadina-dair-sohbetler-1-/568888.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11344102/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner